Врбас део акције "Зелена недеља у АП Војводини"

Врбас ће и ове године бити део акције "Зелена недеља у АП Војводини", која је данас почела у Новом Саду. Ова активност установљена је на основу Декларације о заштити животне средине, коју је, на предлог Покрајинске владе, усвојила Скупштина Војводине, а трајаће од 02. до 06. децембра. У оквиру ње, на зеленим површинама око јавних установа у целој покрајини, биће посађено 10.000 нових садница тополе, брезе, црног бора, храста и каталпе.

Прву садницу данас су у парку код зграде Скупштине Војводини засадили редседник Покрајинске владе Игор Мировић и покрајински секретар за урбанизам и заштиту животне средине Владимир Галић. 

"Ово је почетак акције за озелењавање Војводине у којој ће учествовати локалне самоуправе и више од 30 јавних установа у АП Војводини. Циљ нам је да питања из области заштите животне средине ставимо у први план. Желимо да подигнемо свест о овој области, која је дуго година била на маргинама друштвеног живота, али и да удвостручимо површине под шумама у АП Војводини“, рекао је Мировић. Председник Покрајинске владе је истакао да Декларација о заштити животне средине обавезује да се широм Војводине повећа површина под шумама и озелени што већи простор, да се за јавни превоз користе возила на струју и гас и да се забрани употреба пластичних кеса.

"Припремамо пројекте и за изградњу постројења за пијаћу воду и за пречишћавање отпадних вода. Наредне године издвојићемо више од милион и по евра само за припрему пројектне документације у тој области", истакао је Мировић. Покрајински секретар за урбанизам и заштиту животне средине Владимир Галић казао је да је ово до сада највећа акција ове врсте у АП Војводини. Он је захвалио јавним предузећима "Србијашуме" и "Војводинашуме", која су донирала саднице. Уз Нови Сад и Врбас, акције озелењавања организују се у Бачком Петровцу, Зрењанину, Мачванској Митровици и Руми, у установама којима је оснивач АП Војводина - социјалним и здравственим установама, основним и средњим школама и предшколским установама.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"