Врбаски MMA Unity приредио спектакл за публику

Протеклог викенда у Врбасу је одржано 10. по реду отворено ММА првенство Србије. Центaр за физичку културу "Драго Јововић" дочекао је 125 бораца из наше земље и региона, чланова 29 клубова, који су се опробали у чак 95 мечева.

Преносимо текст портала nsuzivo.rs

"Последњих година Fight Games је све популарнији међу љубитељима ММА на Балкану и представља једно од најмасовнијих такмичења у овом делу Европе. Турнир је реализован у организацији Unity Fight тима, а под покровитељством ММА савеза Србије и симболише круну рада домаћих ММА клубова са младим талентима.

Квалитету борби допринели су момци из клубова Цар Душан Силни, Ахилеј, Бушидо из Црне Горе и других. Међутим, право задовољство за публику у сали ЦФК приредио је домаћин турнира клуб Unity чији су борци демонстрирали изузетну спремност и вештину. Пред великим бројем посетилаца своје умеће показали су Ђорђе Буквић, Матија Босанчић, Стефан Николић, Иван Мујичић и Миљан Миловић. Укупно 5 бораца из клуба Unity остварило је 100% учинак у 10 борби, освојивши 5 наслова првака ММА у најоштријој конкуренцији у региону.

Успеху младих Врбашана допринели су главни тренер овог клуба и секретар ММА савеза Петар Тунгуз, као и њихов кондициони тренер Игор Миловић, који су се постарали да петорка у ринг уђе спремна на победу.

Посебно тежак посао нашао се пред кондиционим тренером Миловићем, чији се син такмичио на овогодишњем Fight Games. Миљан Миловић наступао је у кадетима до 55 килограма, а у две борбе однео је и две убедљиве победе обезбедивши себи место првака у својој категорији.

Иван Мујичић титулу је узео у категорији пионира до 65 килограма, док је Стефан Николић припремио право задовољство за домаћу публику у две освојене борбе за титулу првака у Б класи до 84 килограма.

Ђорђе Буквић, велики таленат клуба Unity, своју спремност демонстрирао је у две кратке борбе, у којим је са лакоћом савладао своје противнике и себи обезбедио злато у А класи до 84 килограма. Још једном Буквић је показао доминацију у својој категорији и потврдио да са разлогом ужива епитет будуће звезде домаћег и европског ММА. Занимљиво је да је у финалној борби Буквић укрстио песнице са Грбићем који је требао да буде његов противник на Мегдану у београдској Арени 09. децембра. Из техничких разлога овај меч је отказан, што Ђорђа није спречило да одмери снаге са својим противником. Ђорђе Буквић тренутно је најпознатији млади борац на српској ММА сцени.

Ове године најзапаженији су били мечеви Матије Босанчића који је наступао у А класи до 93 килограма. У првој борби Босанчић је свог противника савладао на маестрлан начин енергичним наступом који је посматраче са трбина подигао на ноге. У другом и последњем мечу наступ овог младића изазвао је лавину емоција домаће публике. Изузетно спреман противник отежао је Матијин пут ка злату. Незгодан ударац у пределу препона готово да је значио крај меча. Иако је у појединим тренуцима његовим навијачима деловало да је борба изгубљена, овај момак је дао све од себе и великим напором успео да преокрене ток дешавања у своју корист. Након што је судија подигао његову руку у ваздух, златни Матија Босанчић је Врбашанима упутио јасну поруку: 'Овај клуб је понос вашег града!'

Овогодишњи Fight Games имао је и хуманитарни карактер. У сарадњи са врбаском хуманитарном организацијом 'Светионик' продајом протеинских колача прикупљен је новац за помоћ породици Лукић из Равног Села. Ову акцију иницирале су и организовале председница ХО 'Светионик' и тренерица женских група клуба Unity Татјана Бичкеји, Мартина Ускоковић, Ивана Митровић и Дајана Миловић.

Према речима организаторки, сама акција прошла је у знаку успеха, а припремљена протеинска ужина у потпуности је распродата. Иако ће прикупљена средства породици Лукић сигурно значити, хумане Врбашанке истичу да то није крајњи циљ ове акције. Како саме наводе 'Светионик' је пред локалну јавност представио потешкоће са којима се Лукићи свакодневно боре. Сада је ред на неку другу организацију да препозна потребу и помогне ову породицу. Управо на овом принципу функционише 'Светионик' помажући друге али и упознајући јавност са проблемима и потешкоћама са којим се појединци и породице у Врбасу и околини свакодневно сусрећу".

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"