Родитељима подељена седишта за безбедан превоз деце

Серија заједничких акција Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије и Савета за безбедност саобраћаја општине Врбас настављена је данас представом Пажљивко за најмлађе учеснике у саобраћају, предавањима за оне нешто старије и на крају поделом опреме за аутомобиле који унапређују безбедност лица у возилу.

Пажљивко, маскота Агенције за безбедност саобраћаја РС, и његов другар Стевица, осмишљени су у циљу да у непосредном контакту са предшколцима и ученицима основних школа, кроз забавни позоришни комад, промовишу правила безбедног понашања на путу од куће до вртића или школе. За млађе основце из Врбаса представљено је шта је правилно у саобраћају, а шта не, када се прелази улица, како се користи јавни транспорт.., са идејом да се унапреди општи ниво саобраћајне културе и безбедности, посебно код најмлађих, будућих главних актера саобраћаја.

"Бавимо се подизањем свести о важности безбедног понашања у саобраћају свакодневно, у свим вртићима и школама, а акције које спроводимо заједно са Агенцијом за безбедност саобраћаја и Полицијском станицом Врбас, потврда су да радимо исправну ствар, на прави начин и успешно, јер увек имамо добар одзив учесника и добро интересовање за предавање на сваку тему из ове области. Циљ је постићи ниво у ком ниједно дете неће страдати у саобраћају и тако поставити највише стандарде", рекао је Глушац.

Прилог ТВ Бачка

У наставку дана представници Агенције за безбедност саобраћаја РС, заједно са члановима Савета за безбедност саобраћаја општине Врбас и представницима Полицијске станице Врбас, за младе родитеље из Врбаса организовали су предавање о безбедном превозу најмлађе деце аутомобилима. Уз серију савета, присутни су добили 40 дечијих ауто-седишта за новорођенчад, од којих је једну половину обезбедила Агенција а другу локална самоуправа. Општина Врбас је једна од свега 25 општина у Србији у којој је изведена ова акција. Присутне родитеље поздравио је председник општине Милан Глушац, као и заменица председника Миљана Штулић, истовремено председница Савета за безбедност саобраћаја општине Врбас.

Прилог ТВ Бачка


 

КУЛТУРА

Расписани конкурси поводом Светосавских дана

16. јан 2020. КУЛТУРА

Расписани конкурси поводом Светосавских дана

Поводом обележавања СВЕТОСАВСКИХ ДАНА 2020, Одељење за де...

Три романа у избору за награду "Златни сунцокрет"

14. јан 2020. КУЛТУРА

Три романа у избору за награду "Златни сунцокрет"

У најужи избор за књижевну награду "Златни сунцокрет" жир...

"Ветрушка у данима неба" - Соларисов роман године

13. јан 2020. КУЛТУРА

"Ветрушка у данима неба" - Соларисов роман године

Роман Горана Лабудовића Шарла "Ветрушка у данима неба" у ...

"Скулптура у теракоти, три погледа"

09. јан 2020. КУЛТУРА

"Скулптура у теракоти, три погледа"

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса у уторак, 14...

Верољубу Вукашиновићу награда "Небојша Деветак"

19. дец 2019. КУЛТУРА

Верољубу Вукашиновићу награда "Небојша Деветак"

Награду "Небојша Деветак" за најбољи прилог објављен у ча...