Основне школе у квизу "Прљаво или чисто - није исто"

Ученици свих девет основних школа на територији општине Врбас учествоваће у едукативном квиз такмичењу "Прљаво или чисто - није исто". Квиз је намењен ученицима од петог до осмог разреда, а циљ је подизање нивоа свести основаца о значају здраве животне средине и информисаности о рециклажи и екологији. Квиз је део пројекта Немачке међународне сарадње – ГИЗ "Управљање отпадом у контексту климатских промена (ДКТИ)".

"Кроз питања и занимљиве игрице ученици ће бити у прилици да науче зашто је рециклажа важна, шта се може рециклирати и како се правилно раздваја отпад. Како без информисаних грађана нема истинског унапређења у овој области, а рад са децом је веома значајан део ГИЗ пројекта 'Управљање отпадом у контексту климатских промена (ДКТИ)', у сарадњи са НВО 'Еколошки талас', организују се квизови у основним школама. Тим победничке школе из општине Врбас учествоваће на регионалном такмичењу Јужнобачког региона", навели су организатори.

Пројекат Немачке међународне сарадње – ГИЗ "Управљање отпадом у контексту климатских промена (ДКТИ)", у партнерству са Министарством заштите животне средине, спроводи активности у 17 локалних самоуправа које су усмерене на унапређење система управљања отпадом на локалном и регионалном нивоу. У оквиру пројектних активности у Јужнобачком региону, за управљање отпадом у осам локалних самоуправа активности се спроводе са циљем повећања степена рециклаже, увођења примарне сепарације отпада, али и општем унапређењу рада локалних комуналних предузећа. Такође, ГИЗ пружа подршку локалним самоуправама у планирању и доношењу стратешких докумената у циљу унапређења стања у овој области, а са друге стране сарадњом и директном подршком комуналним предузећима у опреми, ради на увођењу одвојеног сакупљања рециклабилних материјала.

Квиз се данас, 29. октобра, одржава у основним школама у Змајеву, Равном Селу и Бачком Добром Пољу, за среду, 30. октобар, на програму су ОШ "Петар Петровић Његош", "Братство-јединство" у Куцури и "Бранко Радичевић" у Савином Селу, а у четвртак, 31. октобра, у ОШ "Светозар Милетић", "20. октобар" и "Братство-јединство" у Врбасу.  

   

КУЛТУРА

Од уторка изложба слика Мие Арсенијевић

14. нов 2019. КУЛТУРА

Од уторка изложба слика Мие Арсенијевић

Ликовна галерија Културног центра Врбаса организује излож...

Дан домаћег филма и у Врбасу

12. нов 2019. КУЛТУРА

Дан домаћег филма и у Врбасу

Филмски центар Србије у сарадњи са ДОКСрбија наставља реа...

У петак позоришна представа "Судбине у магли"

11. нов 2019. КУЛТУРА

У петак позоришна представа "Судбине у магли"

Народна библиотека "Данило Киш" организоваће у петак, 15...

Зборник поезије финалиста ФПМ промовисан на Сајму књига

28. окт 2019. КУЛТУРА

Зборник поезије финалиста ФПМ промовисан на Сајму књига

На 64. Међународном сајму књига у Београду, у петак, 25. ...

Све спремно за II Фестивал драмског стваралаштва за децу

25. окт 2019. КУЛТУРА

Све спремно за II Фестивал драмског стваралаштва за децу

Врбас ће од 28. до 30. октобра бити домаћин II Фестивала ...