Основне школе у квизу "Прљаво или чисто - није исто"

Ученици свих девет основних школа на територији општине Врбас учествоваће у едукативном квиз такмичењу "Прљаво или чисто - није исто". Квиз је намењен ученицима од петог до осмог разреда, а циљ је подизање нивоа свести основаца о значају здраве животне средине и информисаности о рециклажи и екологији. Квиз је део пројекта Немачке међународне сарадње – ГИЗ "Управљање отпадом у контексту климатских промена (ДКТИ)".

"Кроз питања и занимљиве игрице ученици ће бити у прилици да науче зашто је рециклажа важна, шта се може рециклирати и како се правилно раздваја отпад. Како без информисаних грађана нема истинског унапређења у овој области, а рад са децом је веома значајан део ГИЗ пројекта 'Управљање отпадом у контексту климатских промена (ДКТИ)', у сарадњи са НВО 'Еколошки талас', организују се квизови у основним школама. Тим победничке школе из општине Врбас учествоваће на регионалном такмичењу Јужнобачког региона", навели су организатори.

Пројекат Немачке међународне сарадње – ГИЗ "Управљање отпадом у контексту климатских промена (ДКТИ)", у партнерству са Министарством заштите животне средине, спроводи активности у 17 локалних самоуправа које су усмерене на унапређење система управљања отпадом на локалном и регионалном нивоу. У оквиру пројектних активности у Јужнобачком региону, за управљање отпадом у осам локалних самоуправа активности се спроводе са циљем повећања степена рециклаже, увођења примарне сепарације отпада, али и општем унапређењу рада локалних комуналних предузећа. Такође, ГИЗ пружа подршку локалним самоуправама у планирању и доношењу стратешких докумената у циљу унапређења стања у овој области, а са друге стране сарадњом и директном подршком комуналним предузећима у опреми, ради на увођењу одвојеног сакупљања рециклабилних материјала.

Квиз се данас, 29. октобра, одржава у основним школама у Змајеву, Равном Селу и Бачком Добром Пољу, за среду, 30. октобар, на програму су ОШ "Петар Петровић Његош", "Братство-јединство" у Куцури и "Бранко Радичевић" у Савином Селу, а у четвртак, 31. октобра, у ОШ "Светозар Милетић", "20. октобар" и "Братство-јединство" у Врбасу.  

   

КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

20. мај 2020. КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

Ликовна галерија Културног центра Врбаса наставља са радо...

НБ расписала литерарни и ликовни online конкурс

20. мај 2020. КУЛТУРА

НБ расписала литерарни и ликовни online конкурс

Народна библиотека "Данило Киш" расписала је пр...

ОМШ у акцији "Музика за суграђане"

04. мај 2020. КУЛТУРА

ОМШ у акцији "Музика за суграђане"

Основна музичка школа из Врбаса организовала у четвртак а...

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

10. мар 2020. КУЛТУРА

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

Татјана Лош, једна од ауторки књиге "Оне су промениле Срб...

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

06. мар 2020. КУЛТУРА

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

У Градском музеју Културног центра Врбаса у петак је отво...