"Дорианови" такмичари најбољи у Србији

Бодибилдинг и фитнес клуб "Дориан" из Врбаса ове године постигао је најбоље резултате од свог оснивања 2001. године, саопштено је из овог спортског друштва.

Фантастичну годину и сјајне резултате већ у пролећном делу наговестио је такмичар Игор Сикора, победник Отвореног купа Србије у Београду, у категорији класик бодибилдинг, а ова победа обезбедила му је и позив савезног селектора Зорана Стојића за наступ на Европском првенству у Барселони. У свом првом огледању са ривалима из целе Европе, Игор је освојио одлично 8. место у конкуренцији 16 такмичара. 

"Јесењи део сезоне донео је прегршт одличних резултата за 'Дориан'. Почетком октобра, на такмичењу у Јагодини, најјачем регионалном такмичење у бодибилдингу и фитнесу, Игор Сикора постао је шампион у својој категорији. Одмах затим, на Меморијалном купу 'Новица Пауљичић" у Бору, Игор је победио у две категорије - класик бодибилдинг и отворена тешка категорија.

Затим је стигло Првенство Војводине, које су половином октобра у Врбасу заједно организовали наш клуб и Бодибилдинг и фитнес савез Војводине, на ком је учествовало 65 деце у фиткиду и 30 јуниора, сениора и ветерана. Такмичари 'Дориана' поново су били одлични и донели нам бројне медаље; Јосип Радовић - ББ сениори до 70 кг - 2. место; Здравко Солац - ББ ветерани - 2. место; Данијела Анђић - жене физик - 1. место; Вукашин Влаховић - ББ до 90 кг - 1. место; Игор Сикора, класик ББ - 1.место и ББ преко 90 кг - 1. место: Укупно - четири златне и два сребрне медаље за 'Дориан' који је уједно био и најуспешнији клуб такмичења", са поносом је реферисао Ранко Шево, председник Бодибилдинг и фитнес клуба "Дориан".

Одмора за такмичаре из Врбаса није било ни после Првенства Војводине; на престижном "Beograd open fit pass" Игор Сикора је победио у својој категорији и у апсолутној класик категорији. "Највећи успех за клуб стигао је у суботу, 26. октобра. На званичном ИФББ Првенству Србије у бодибилдингу и фитнесу, одржаном у Београду, наш клуб је добио два шампиона и титулу апсолутног победника. Најпре је Данијела Анђић победила у категорији жене физик, и тиме дошла до јединог пехара који јој је недостајао на домаћим такмичењима. Наступ Игора Сикоре у обједињеној класик ББ категорији изгледао је рутински и победа ниједног момента није долазила у питање. Уследила је апсолутна категорија, али овог отвореног типа, а то значи са победницима свих категорија. Својом изузетном формом и шампионским наступом, Сикора је и овде победио и постао најбољи од најбољих. Такмичарска сезона за Игора се не завршава, јер га очекује највећи изазов у каријери - Светско првенство које ће се одржати од 5. до 10. новембра у Уједињеним Арапским Емиратима", рекао је Шево и пожелео најбољем такмичару "Дориана" пуно успеха на најјачем аматерском планетарном такмичењу у бодибилдингу и фитнесу.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"