Слепи и слабовиди обележили Дан белог штапа

"Трајно опредељење Покрајинске владе и Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, јесте снажна и континуирана подршка особама са инвалидитетом", изјавила је јуче Драгана Милошевић, покрајинска секретарка за културу, на Свечаној академији слепих и слабовидих лица Војводине, која је поводом Међународног дана белог штапа одржана у Новом Саду. Њој је у знак захвалности за допринос унапређењу положаја слепих и слабовидих уручена повеља.

Милошевићева је честитала Савезу седам деценија постојања, трајања и рада, истичући да је секретаријат на чијем је челу иницирао прошле године посебан програм подршке за слепе и слабовиде особе, али и за потребе глувих и наглувих лица у Војводини, посебну обуку за кустосе музеја, путем тактилних поставки и знаковног језика. Међу званицама на Свечаној академији били су и представници Међуопштинске организације слепих и слабовидих Врбаса, Куле и Оџака.

У име председника Покрајинске владе Игора Мировића повељу је од председника Савеза слепих и слабовидих лица Војводине Владимира Панина примио покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић. Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић примио је повељу у име Владе Србије и овом приликом је истакао да је недавно ресорно министарство донело одлуку да ће носиоци пројеката, када су у питању осетљиве категорије, бити управо савези, који најбоље знају шта је најпотребније за одређену делатност. Председник Скупштине АП Војводине Иштван Патор данас је такође примио повељу, а у име градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића речи захвалности упутила је његова помоћница Љиљана Коковић.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"