"Мултиарт" прикупља храну за угрожене породице

Поводом Светског дана хране, који се обележава 16. октобра, Удружење грађана "Мултиарт" заједно са Возачима великог срца Србија и Српским ратним ветеранима укључиће се у акцију Банке хране Београд под називом "ПОМАЖЕМО ДА ИМАЈУ И ОНИ КОЈИ НЕМАЈУ".

Како је саопштено из "Мултиарта", волонтери ове организације ће купцима у Макси дисконту у Врбасу предлагати да уз своју куповину купе и неку од намирница за помоћ угроженим, при чему то никако не сме да угрози кућни буџет купца.

"Да ли ће то бити литра уља, килограм брашна или шећера, конзервирана паштета, месни нарезак, пиринач, кеса макарона или шпагета, сасвим свеједно, неком ће много значити. Акција ће се одржавати у Макси дисконту у Врбасу следећим данима: петак, 11. октобар од 15.00 до 19.00 часова, субота, 12. октобар од 10.00 до 18.00 часова, и недеља, 13. октобар од 09.00 до 15.00 часова. Уколико желите да будете волонтер у оквиру ове акције, јавите се до четвртка, 10. октобра. Такође, намирнице које могу са стоје ван расхладних уређаја можете доставити свим данима од 17.00 до 20.00 часова у просторије УГ "Мултиарт". У удружење можете донети и било шта од домаће зимнице, воћа или поврћа (домаће џемове, ајваре, салате у теглама, кромпир, лук, јабуке и слично). Намирнице ће бити достављене социјално угроженим породицама деце са тешкоћама, особама са инвалидитетом, а уколико намирница буде довољно, и установама у којима су трајно смештене особе са инвалидитетом. Поруке које шаљемо на светски дан хране: - Не бацајте олако храну! - Пажљиво тумачите етикете на прехрамбеним производима – не бацајте их пре времена! - Уколико вам је нека храна вишак и сматрате да је нећете искористити, донирајте сиромашним породицама или хуманитарним организацијама, - Приликом куповине дајте предност малим пољопривредним произвођачима", наводи се у саопштењу "Мултиарта".

КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

20. мај 2020. КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

Ликовна галерија Културног центра Врбаса наставља са радо...

НБ расписала литерарни и ликовни online конкурс

20. мај 2020. КУЛТУРА

НБ расписала литерарни и ликовни online конкурс

Народна библиотека "Данило Киш" расписала је пр...

ОМШ у акцији "Музика за суграђане"

04. мај 2020. КУЛТУРА

ОМШ у акцији "Музика за суграђане"

Основна музичка школа из Врбаса организовала у четвртак а...

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

10. мар 2020. КУЛТУРА

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

Татјана Лош, једна од ауторки књиге "Оне су промениле Срб...

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

06. мар 2020. КУЛТУРА

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

У Градском музеју Културног центра Врбаса у петак је отво...