"Не прљај. Немаш изговор!" у ОШ "Петар Петровић Његош"

Kампања СББ фондације "Не прљај. Немаш изговор!" настављена је данас у Врбасу, где је Еко тим СББ фондације, заједно са представницима ОШ "Петар Петровић Његош" и Оријентиринг клуба "Азимут Плус", очистио школско двориште ове образовне установе.

"Акцијама чишћења које организује СББ фондација желимо да покажемо да за наше чистије и здравије окружење нису довољне само речи, већ је потребна конкретна акција. Очувању животне средине треба посветити више пажње и времена и зато је наша мисија да пробудимо овај осећај код деце и одраслих. Задатак свих нас јесте да одржавамо простор око школа чистим, како би наша деца време у школи проводила у што здравијем окружењу. На подршци у реализацији данашње акције захвалила бих се представницима општине Врбас, ОШ 'Петар Петровић Његош' и Оријентиринг клуба 'Азимут Плус', изјавила је Милена Каровски из СББ-а.

"Захваљујући СББ фондацији у нашој школи спроведена је акција 'Не прљај. Немаш изговор!'. Трудимо да овом и сличним акцијама, које увек подржавамо и у њима учествујемо, подигнемо свест деце о чистоћи простора где бораве", истакла је Биљана Рашковић, наставница разредне наставе у ОШ "Петар Петровић Његош".

"СББ фондација је у периоду од четири године очистила 82 града и одиграла представу 'Ко то тамо прља' за 25.000 деце. Поред тога, произведено је и подељено 40.000 еко кеса, донирано је 21 дечје игралиште широм Србије, а у 2018. години покренут је пројекат 'Не прљај. Немаш изговор! - ИЗАЗОВ!' у којем је до сада учествовало 52.328 деце из 2522 одељења, односно 614 школа", наводи се у саопштењу СББ фондације.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"