АБС спроводи обуку за возаче мопеда

У оквиру пројекта Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије "Тренинг безбедне вожње за мотоциклисте и мопедисте", данас је у Врбасу, и сарадњи са Саветом за безбедност саобраћаја општине Врбас, организована обука за младе возаче популарних двоточкаша, као и за инструкторе ауто школа у којим се стиче знање потребно за добијање дозволе за вожњу.

"Циљ теоретске и практичне обуке коју организујемо је повећање безбедности ове групе учесника у саобраћају. Раст броја мопедиста на путевима Републике Србије, као и висок степен ризика страдања је главни разлог покретања овог пројекта. Возачи и путници двоточкаша су једна од најрањивијих категорија учесника у саобраћају, па спровођење стручне, теоријске и практичне едукације и обуке у области безбедности саобраћаја доприноси значајном смањењу страдања у саобраћајним незгодама са учешћем возача мопеда", рекла је Миљана Штулић, председница Савета за безбедност саобраћаја.

Ово локално тело, уз помоћ компанија "Тутњевић транспорт" и "Јурошевић МД" које подржавају пројекат, поклонило је једном броју полазника обуке и кациге за безбеднију вожњу.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"