Одржана XXII седница СO Врбас

Данас је одржана XXII седница Скупштине општине Врбас. Иако је при заказивању заседања било предвиђено осам тачака дневно реда, изменама на самом почетку седнице дневни ред "нарастао" је до 13 тачака, а најважнија међу њима била је одлука о ребалансу буџета за 2019. 

Након усвајања записника са претходне седнице локалног парламента, председник општине Милан Глушац образложио је потребу за ребалансом планираним успостављањем јавно-приватног партнерства у пројекту модернизације јавне расвете и најављеног пројекта прве фазе реконструкције Опште болнице Врбас, за који је Канцеларија за управљање јавним улагањима Републике Србије издвојила око 100 милиона динара. Глушац је напоменуо да уз подршку Канцеларија за управљање јавним улагањима следи и уређење још две школе у општини Врбас, Гимназије "Жарко Зрењанин" и ОШ "Јован Јовановић Змај" у Змајеву, те да се техничка документација за сличан пројекат припрема и за Геронтолошки центар, као и за преостале фазе ОБВ.

У наставку седнице Скупштина општине Врбас усвојила је Годишњи програм заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта општине Врбас за 2019. годину, Одлуку о усвајању Пројекта јавно-приватног партнерства замена дела постојећих светиљки јавног осветљења са новим LED светиљкама применом мера уштеде енергије на територији општине Врбас, затим Одлуку о скидању усева са пољопривредног земљишта у државној својини које се налази на територији општине Врбас, Одлуку о изменама и допунама Одлуке о накнадама за коришћење јавних површина на територији општине Врбас, Одлуку о измени Одлуке о максималном броју запослених на неодређено време за организационе облике у систему локалне самоуправе општине Врбас за 2017. годину, Решење о давању сагласности на Посебан програм за коришћење средстава из буџета општине Врбас и Кула ЈКП "Пречистач Врбас - Кула" Врбас за 2019. годину, Решење о давању сагласности ЈП "Врбас-гас" о статусној промени и Решење о давању сагласности на измене и допуне Програма пословања ЈП "Врбас гас" за 2019. годину.

Локални парламент утврдио је и престанак дужности секретара Скупштине општине Врбас за Ивану Крезовић, након неопозиве оставке, те постављење Јелене Ђурковић на ову дужност. На предлог Комисије за кадровска, административна питања и радне односе, уместо Весне Ђилас која је разрешена дужности члана Надзорног одбора ЈКП "Стандард", изабрана је Наташа Алексић, док је уместо Тамаре Вучетић, дужност члана Школског одбора ОШ "Светозар Милетић" преузела Татјана Перовић. Такође, до промена је дошло и у Школском одбору ОШ "Бранко Радичевић'' у Равном Селу; уместо Тамаре Бечић именована је Марија Кусић. 

Седница је окончана питањима и предлозима одборника.


КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

20. мај 2020. КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

Ликовна галерија Културног центра Врбаса наставља са радо...

НБ расписала литерарни и ликовни online конкурс

20. мај 2020. КУЛТУРА

НБ расписала литерарни и ликовни online конкурс

Народна библиотека "Данило Киш" расписала је пр...

ОМШ у акцији "Музика за суграђане"

04. мај 2020. КУЛТУРА

ОМШ у акцији "Музика за суграђане"

Основна музичка школа из Врбаса организовала у четвртак а...

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

10. мар 2020. КУЛТУРА

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

Татјана Лош, једна од ауторки књиге "Оне су промениле Срб...

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

06. мар 2020. КУЛТУРА

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

У Градском музеју Културног центра Врбаса у петак је отво...