"Особе са инвалидитетом које су мењале свет"

Удружење грађана Женски центар "Хоризонт", у сарадњи са Color Media Communications, организоваће у уторак, 10. септембра, интерактивну изложбу "Особе са инвалидитетом које су мењале свет", на Тргу Николе Пашића тачно у подне.

"Пројекат 'Особе са инвалидитетом које се мењале свет' спроводи компанија Color Media Communications, уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Канцеларије за људска и мањинска права и амбасада страних држава у Београду. Током 2019. изложба ће гостовати у шест градова широм Србије, а Врбас је трећи по реду град домаћин. Посетиоци ће бити у прилици да се информишу о познатим особама које су упркос озбиљним хендикепима, успеле да истрају у својим идејама и наумима, као и да уживају у звуцима виолине Теодоре Деспотовић, ученице 7. разреда ОШ '20.октобар' из Врбаса", саопштили су организатори изложбе. 

Истога дана у 18.00 часова, у Куцури, ЖЦ "Хоризонт" ће организовати и трибину под називом "Жене живе и на селу". Кампања 'Жене живе и на селу', чији је циљ оснаживање жена у руралним пределима, покренута је симболично 08. марта 2019. године, статусном конференцијом одржаном у Дому Народне Скупштине РС. Ова кампања спроводи се под покровитељством председнице Народне Скупштине, Министарства за рад, запошљавање борачка и социјална питања, министарке без портфеља, задужене за демографију и популациону политику, и Канцеларије за људска и мањинска права. Трибина 'Жене живе и на селу' у Куцури је осма по реду у 2019. години", најављено је из ЖЦ "Хоризонт".

 

КУЛТУРА

Од уторка изложба слика Ангелине Вукосав

20. феб 2020. КУЛТУРА

Од уторка изложба слика Ангелине Вукосав

Ликовна галерија Културног центра Врбаса организоваће у у...

НБ "Данило Киш" обележава Дан установе

19. феб 2020. КУЛТУРА

НБ "Данило Киш" обележава Дан установе

Народна библиотека "Данило Киш" обележиће у петак, 21. фе...

Награда "Раде Брка" за Веселина Милићевића

11. феб 2020. КУЛТУРА

Награда "Раде Брка" за Веселина Милићевића

Афористичар, сатиричар и дечији песник Веселин Милићевић ...

"Школица - цртица" и "Terra d.v.a." представљају таленте

06. феб 2020. КУЛТУРА

"Школица - цртица" и "Terra d.v.a." представљају талент…

У фоајеу биоскопа "Југославија" у петак, 07. фебруара, би...

QR кодови за лакшу комуникацију са странцима

04. феб 2020. КУЛТУРА

QR кодови за лакшу комуникацију са странцима

У жељи да изађе у сусрет потребама све већег броја посети...