Креће нова школска година

У понедељак, 02. септембра, након два и по месеца одмора, почиње нова, школска 2019/2020. година. У девет основних школа у општини Врбас све је спремно за прво звоно, а претходних дана у свакој установи организован је свечани пријем ђака првака.

У Основној школи "20. октобар" пријем првака организован је у дворишту установе, а добродошлицу новим ђацима први су пожелели ученици четвртог разреда и девојчице из плесног студија "Монмираж" Удружења српско-руског пријатељства "Род", који су учествовали у приредби. Сретан почетак нове школске године ученицима су пожелели и представници Школске управе из Новог Сада и општине Врбас.

Ново је да ће од ове године у две школе почети да се одвија једносменска настава. Ради се о Основној школи "Бранко Радичевић" у Савином Селу и Основној школи "Петар Петровић Његош" у Врбасу.

Иначе, прво полугодиште трајаће до 23. децембра 2019. године, закључно са понедељком, предвиђено је правилником о школском календару за основне и средње школе на територији Војводине. Након зимског распуста, ђаци ће се вратити у школске клупе у среду, 15. јануара 2020. године, а завршетак наставне године зависи од наставног плана за основне и средње школе, а за највећи број ђака она се завршава 16. јуна. Ученици основних школа неће имати ни једну наставну суботу, док ће средњошколци имати две, и то 16. новембра 2019. године и 18. јануара 2020. године.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"