Пријатељи из Костроме у посети Врбасу

Вишечлана делегација руског града Костроме, са којим општина Врбас има потписану повељу о братимљењу и сарадњи, посетила је данас наш град. Уз обилазак Градског музеја Културног центра и Центра за физичку културу "Драго Јововић", за госте из Русије организован је пријем код председника општине Врбас Милана Глушца, на ком се разговарало о, како је саопштено након састанка, могућностима продубљивања сарадње два братска града.

"После нешто више од три месеца имамо нову посету пријатеља из Костроме који, као и ми, трагају за нови и садржајнијим облицима сарадње две стране. Сарадња у области културе је већ чврста и богата, а сагласни смо да има простора да је остваримо и на пољу туризма. Наши руски пријатељи видели су разне потенцијале Врбаса и сагласни су да ови садржаји могу бити интересантни грађанима Костроме и руске области из које стижу. Међу њима је било представника образовног система Костроме и разговарали смо и о могућностима да у овој области учинимо искорак, јер су за то заинтересоване обе стране. Врбас се несебично труди да промовише руску културу, језик и традицију својим грађанима, као и да представи српско културно наслеђе, језик и обичаје руском народу, из чега резултира оснаживање и унапређење односа наших држава и народа. Те активности ћемо наставити и даље да спроводимо", рекао је Глушац. 

Дмитриј Фираго, један од чланова делегације из Костроме, у којој је било представника администрације овог града, културних радника, професора са Универзитета, новинара, представника државних органа и установа, захвалио је Глушцу и његовим сарадницима, Маријану Мијановићу, члану Општинског већа, и Предрагу Ројевићу, саветнику предсеника општине, на гостопримству, и истакао да Врбас и Кострома могу да буду пример како сарађују два града и како на микро плану оснажују односе две братске државе.    

"Грађани Костроме који имају ту прилику, увек са задовољством долазе у Врбас. Овога пута у нашој делегацији су бројни педагози, руководиоци разних организација, политичари, и сви они имају жељу да упознају вашу културу и ваш град, како би наши братски народи још више сарађивали", рекао је Фираго.

КУЛТУРА

Од уторка изложба слика Ангелине Вукосав

20. феб 2020. КУЛТУРА

Од уторка изложба слика Ангелине Вукосав

Ликовна галерија Културног центра Врбаса организоваће у у...

НБ "Данило Киш" обележава Дан установе

19. феб 2020. КУЛТУРА

НБ "Данило Киш" обележава Дан установе

Народна библиотека "Данило Киш" обележиће у петак, 21. фе...

Награда "Раде Брка" за Веселина Милићевића

11. феб 2020. КУЛТУРА

Награда "Раде Брка" за Веселина Милићевића

Афористичар, сатиричар и дечији песник Веселин Милићевић ...

"Школица - цртица" и "Terra d.v.a." представљају таленте

06. феб 2020. КУЛТУРА

"Школица - цртица" и "Terra d.v.a." представљају талент…

У фоајеу биоскопа "Југославија" у петак, 07. фебруара, би...

QR кодови за лакшу комуникацију са странцима

04. феб 2020. КУЛТУРА

QR кодови за лакшу комуникацију са странцима

У жељи да изађе у сусрет потребама све већег броја посети...