Почеле борбе на III Јуниорском купу нација у боксу

Првим елиминационим борбама и свечаним отварањем на рингу Центра за физичку културу "Драго Јововић", у Врбасу је почео III Јуниорски куп нација у боксу. Млади оба пола из 22 државe света, у наредних пет дана укрстиће рукавице у покушају да стигну до титула најбољих јуниора и јуниорки у боксу, на турниру који спада међу најквалитетније на међународној сцени у овом тренутку.

Турнир су званично отворили Милан Глушац, председник општине Врбас, Јовица Панић, директор турнира, Милорад Рељић, председник Боксерског савеза Војводине, и Игор Шкундрић, секретар турнира. Они су свим такмичарима пожелели добре и фер борбе, а гледаоцима да уживају у правом спортском надметању, уз обећање да ће Врбас и даље чинити све да буде добар домаћин и организатор не само боксерских већ свих спортских и других надметања и манифестација.

Свечано отварање било је и прилика да се организатори јавно захвале свима који су пружили подршку и помогли да се турнир одржи у Врбасу, а такмичари и сви гости осете уваженим и добродошлим. Плакете и захвалнице овим поводом уручене су Милану Глушцу, председнику општине Врбас, Дамјану Миљанићу, председнику општине Кула, Синиши Адамовићу, директору ЈКП "Комуналац", и Матији Кертезу, који је захвалницу примио у име локалне ТВ Бачка. Поједини поклони стигли су и из иностранства - спортски пријатељи из Узбекистана поклонили су директору турнира Јовицу Панићу народну ношњу становника ове азијске државе.

Иначе, свакога дана до недеље, када се одржавају финалне борбе, програм почиње у 14.00 часова. Према очекивањима стручњака, Врбас ће имати прилику да види најбоље младе боксере, а поједине државе, велесиле у овом спорту, попут Русије, САД, Индије и Казахстана, послале су у Србију најбоље репрезентације.

 

 

 

КУЛТУРА

Изложба минијатура Мирка Ћирића

13. авг 2019. КУЛТУРА

Изложба минијатура Мирка Ћирића

Ликовна галерија Културног центра Врбаса организоваће у ч...

Две изложбе фотографија у Градском музеју

09. авг 2019. КУЛТУРА

Две изложбе фотографија у Градском музеју

Тачно у подне у Градском музеју Културног центра Врбаса о...

Археолошки филмови од данас у Градском музеју

05. авг 2019. КУЛТУРА

Археолошки филмови од данас у Градском музеју

У Градском музеју Културног центра Врбаса данас почиње пр...

Aкција "Донеси цртеж у галерију"

30. јул 2019. КУЛТУРА

Aкција "Донеси цртеж у галерију"

Деца, мала и велика (1-18 година), из Врбаса или шире, тр...

У Галерији КЦ од уторка изложба "Косово, не/стваран живот"

20. јул 2019. КУЛТУРА

У Галерији КЦ од уторка изложба "Косово, не/стваран живот"

Галерија Културног центра Врбаса организоваће у уторак, 2...