Одржана XXI седница СO Врбас

У понедељак је одржана XXI седница Скупштине општине Врбас. Одборници су разматрали дневни ред са тачака, а међу највише је било оних које су се односиле на планове детаљне регулације појединих делова Врбаса.

Уз усвајање записника са претходних, XIX и XX заседања, локални парламент усвојио је Предлог одлуке о доношењу измена и допуна Просторног плана општине Врбас, Предлог одлуке о доношењу Плана детаљне регулације дела радне зоне уз ДП IV  реда број 15 у КО Врбас – атар, затим Предлог одлуке о изради измена и допуна Плана детаљне регулације блока број 27 и 36 у Врбасу, Предлог одлуке о неприступању изради стратешке процене утицаја на животну средину измена и допуна Плана детаљне регулације блока број 27 и 36 у Врбасу, Предлог одлуке о неприступању изради стратешке процене утицаја на животну средину измена и допуна Плана детаљне регулације блока број 35 у Врбасу, и Предлог одлуке о изради измена и допуна Плана детаљне регулације блока број 35 у Врбасу.

Уз образложење предлагача из скупштинске већине, подршку СО Врбас добили су и Предлог одлуке о прибављању непокретности у јавну својину општине Врбас, на катастарским парцелама 2945/1, 2945/2, 2945/3 и 2945/4 КО Савино Село, Предлог одлуке о допуни Одлуке о доношењу Програма отуђења грађевинског земљишта у јавној својини за 2019. годину у општини Врбас, затим Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о грађевинском земљишту у јавној својини општине Врбас, Предлог Одлуке о усвајању информације о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања јавних предузећа чији  је оснивач општина врбас за период од 01. 01. 2019. до 30. 06. 2019. године, као и Предлог решења о начину обављања дужности.

На предлоге Комисије за кадровска, административна питања и радне односе, Александар Суботин разрешен је дужности члана Школског одбора Основне школе "Братство-јединство" у Куцури, као представник родитеља, а на ово место именована је Ивана Керкез. Такође, Миља Кнежевић разрешена је дужности члана Комисије за отуђење или давање у закуп грађевинског земљишта у јавној својини у општини Врбас, а уместо ње именована је Ивана Крезовић. 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"