Преврнуо се аутобус на линији Никшић-Врбас, повређена 41 особа, две теже

У саобраћајној несрећи која се догодила прексиноћ око 23:00 сати на путу Пљевља-Ђурђевића Тара, у близини Термоелектране Пљевља, повређена је 41 особа а половина од њих су држављани Србије.

Према речима председника општине Врбас Милана Глушца, који је у сталној комуникацији са конзулатом Србије у Херцег Новом и конзулом Зораном Дојчиновићем, у аутобусу на линији Никшић - Врбас налазило се двадесет и троје српских држављана и то троје из Врбаса, 14 из Београда и 6 из Новог Сада.

До незгоде је дошло када су је аутобус никшићког "Глушица превоз" слетео са пута, након што се претходно сударио са путничким возилом, у којем је било двоје путника.

У аутобусу је који је саобраћао на линији Никшић - Врбас било је 37 путника, од којих више од половине српских држављана, као и два возача. Петоро српских држављана примљено је у Општу болницу у Пријепољу. Директор болнице Зоран Дробњак рекао је да је једна пацијенткиња са тежим повредама главе одмах упућена на даље лечења у Ужице и потом у Београд.

"Од петоро повређених путника колико је примљено у нашу болницу, њих четворо је послато на даље лечење у Ужице и Београд. Повређени пацијенти имали су углавном преломе костију, повреде грудног коша и кичме. Пацијенткиња која се налази код нас на лечењу нема озбиљније повреде и није животно угрожена", рекао је за "ПП Медију" доктор Дробњак. Он наводи да има најаву да ће у пријепољску болницу стићи још два повређена путника из Пљеваља, али не зна с којим степеном повреда.

Помоћница директора ЗЦ Ужице за медицинска питања Наташа Гаговић изјавила је да су две особе са повредама ребара и плућне марамице упућени из Пријепоља ка ужичкој болници, док је још у току ноћи једна жена је упућена из Пљеваља у Ужице, пренео је РТС. Њој је у Пљевљима урађен скенер главе, грудног коша и ултразвук стомака, а затим је упућена ка ужичкој болници, рекла је Гаговић и додала да је њено стање стабилно и тренутно је смештена на неурохирургији у Ужицу.

Из седишта превозника "Глушица превоз" у Никшићу потврдили су нам да је за путнике отпуштене из болнице обезбеђен смештај у хотелу "Пљевља" и да ће за све оне који буду могли да наставе пут бити организован превоз, највероватније у послеподневним часовима.

Оба возача "Глушица превоза" су лакше повређена и у стању шока задржани у пљеваљској болници.

Такође, потврђено је да је троје путника имало резервацију од Никшића до Врбаса, од којих је једна малолетна особа са лакшим повредама задржана у болници.

 
Извор: РТВ
Фото: Горан Малиџан

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"