Почело уређење платоа испред Дома здравља

Данас је почела реконструкција платоа испред Дома здравља "Вељко Влаховић". У реализацију се ушло на иницијативу Дома здравља, уз финансијску подршку II Месне заједнице. Радове изводи Јавно комунално предузеће "Комуналац".

"Прилаз нашој здравственој установи, који је веома прометан, био је у лошем стању. Годинама уназад покушавали смо да решимо овај проблем, али до сада ништа није било урађено. Као члан Савета Месне заједнице, а не само као руководилац Дома здравља, обраћала сам се за помоћ око сређивања овог простора, као јавне установе која се налази у центру града. На претходним седницама смо донели одлуку да се поправи ограда, јер је постојала могућност да се деца која иду у школу повреде. Следећи корак је био да се издвоје средства за уређење прилаза у установу. Решили смо да уз помоћ локалне самоуправе, Месне заједнице и Дома здравља поправимо овај прилаз. Извођачу радова ЈКП 'Комуналац' бих се овим путем захвалила на брзој реакцији и ефикасности", рекла је директорка Дома здравља др Јасмина Асси.

Александар Бабић, председник Савета II МЗ, нагласио је да су се сви чланови сложили да је санација прилаза крајње неопходна и прихватили су предлог да им се одобре средства за радове. "Савет је донео одлуку да се финансијски помогне санација простора испред улаза у Дом здравља. Ово је први корак да се покаже да треба уложити неопходна средства с којима би се могао трајно средити плато испред улаза, који је постао опасан за грађане. Чим су се стекли услови, екипа 'Комуналца' одмах је изашла на терен. Захваљујемо им се што су учинили све да овај дугогодишњи проблем брзо и ефикасно решимо", рекао је Бабић.

"Обрадили смо рупе, очистили их и намазали емулзијом, а потом ћемо у њих да насути ситни асфалт. Цео овај пут требао би да се пресвуче. Ово је привремено решење како би Дом здравља могао да функционише", рекао је Милован Кривокапић из РЈ "Пут". Иако ово није коначно решење, већ привремено, за све укључене у пројекат и оно је у овом тренутку прихватљиво, јер је повећана безбедност за све који овим путем пролазе. Руководство Дома здравља очекује да ће се у наредном периоду изнаћи средства за трајно решење за овај плато.

 

 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"