Нови успеси боксера из Врбаса

Novi uspesi Boks klub Čarnok Vrbasa

Четири такмичара Бокс клуба Чарнок из Врбаса, Дајана Грмуша, Сандра Брил, Стефан Цамовић и Душан Дринчић, били су чланови репрезентације Србије на 37. Војвођанској златној рукавици, која је одржана у Суботици. У укупно пет медаља за Србију, једној златној и четири бронзане, боксери из Врбаса учествовали су са две - на грудима Дајане Грмуше и Душана Дринчића засијале су одличја за освојено треће место на престижном турниру, на ком је учествовало 114 мушких и 76 женских боксера из 21 државе.

"Ово је један од најтежих боксерских турнира у задњих десетак година. Репрезентације које су учествовале довеле су прве поставе својих бораца, а Аргентина, Бразил, Индија, Италија, Казахстан, Литванија, Монголија, Русија, Шкотска и Украјина само су неке од земаља учесника. Дајана је у категорији 51-54 кг победила противницу из Мађарске и пласирала се у полуфинале где ју је сачекала опасна противница из Казахстана, која је вољом судија однела победу и пласирала се у финале. Дајана је освојила бронзану медаљу и проглшена је за најбољу домаћу такмичарку турнира, због чега је награђена пехаром. Душан је у полутешкој категорији прекидом у другој рунди савладао борца из Румуније, али је у полуфиналу поражен од далеко искуснијег и снажнијег борца из Турске, те је освојио бронзану медаљу. До вредних резултата стигли су уз подршку тренера у свом клубу и репрезентацији, међу којима је и Жељко Жмукић, тренер у Чарноку", рекао је Игор Шкундрић, председник БК Чарнок, и додао да су за тринаест година постојања клуба остварени врхунски резултати који су БК Чарнок сврстали међу прве у Србији по освојеним медаљама на домаћем и међународном рингу.

Иначе, три боксера Чарнока добила су позив за учешће на међународним првенствима - Машан Никчевић, категорија до 75 кг, налази се на припремама репрезентације Србије у Бањи Ковиљачи и спрема се за Европско првенство за кадете у Тбилисију, у Грузији, а Стефан Цамовић и Дајана Грмуша ускоро крећу на Златибор на припреме за Европско првенство за младе, које се одржава у Софији, у Бугарској. Дамир Јајић као члан репрезентације Србије учествоваће на 3. ЈУНИОРСКОМ КУПУ НАЦИЈА у Врбасу.

КУЛТУРА

Милан Мицић добитник књижевне награде "Карољ Сирмаи"

13. дец 2019. КУЛТУРА

Милан Мицић добитник књижевне награде "Карољ Сирмаи"

Писац Милан Мицић овогодишњи је добитник књижевне награде...

Теолог Горан Шарић гост Народне библиотеке

12. дец 2019. КУЛТУРА

Теолог Горан Шарић гост Народне библиотеке

Народна библиотека "Данило Киш" организоваће у понедељак...

"Срби из Бугарске – поново у отаџбини"

07. дец 2019. КУЛТУРА

"Срби из Бугарске – поново у отаџбини"

Пројекат "Срби из Бугарске – поново у отаџбини" биће пред...

Од уторка изложба слика Мие Арсенијевић

14. нов 2019. КУЛТУРА

Од уторка изложба слика Мие Арсенијевић

Ликовна галерија Културног центра Врбаса организује излож...

Дан домаћег филма и у Врбасу

12. нов 2019. КУЛТУРА

Дан домаћег филма и у Врбасу

Филмски центар Србије у сарадњи са ДОКСрбија наставља реа...