Нови успеси боксера из Врбаса

Novi uspesi Boks klub Čarnok Vrbasa

Четири такмичара Бокс клуба Чарнок из Врбаса, Дајана Грмуша, Сандра Брил, Стефан Цамовић и Душан Дринчић, били су чланови репрезентације Србије на 37. Војвођанској златној рукавици, која је одржана у Суботици. У укупно пет медаља за Србију, једној златној и четири бронзане, боксери из Врбаса учествовали су са две - на грудима Дајане Грмуше и Душана Дринчића засијале су одличја за освојено треће место на престижном турниру, на ком је учествовало 114 мушких и 76 женских боксера из 21 државе.

"Ово је један од најтежих боксерских турнира у задњих десетак година. Репрезентације које су учествовале довеле су прве поставе својих бораца, а Аргентина, Бразил, Индија, Италија, Казахстан, Литванија, Монголија, Русија, Шкотска и Украјина само су неке од земаља учесника. Дајана је у категорији 51-54 кг победила противницу из Мађарске и пласирала се у полуфинале где ју је сачекала опасна противница из Казахстана, која је вољом судија однела победу и пласирала се у финале. Дајана је освојила бронзану медаљу и проглшена је за најбољу домаћу такмичарку турнира, због чега је награђена пехаром. Душан је у полутешкој категорији прекидом у другој рунди савладао борца из Румуније, али је у полуфиналу поражен од далеко искуснијег и снажнијег борца из Турске, те је освојио бронзану медаљу. До вредних резултата стигли су уз подршку тренера у свом клубу и репрезентацији, међу којима је и Жељко Жмукић, тренер у Чарноку", рекао је Игор Шкундрић, председник БК Чарнок, и додао да су за тринаест година постојања клуба остварени врхунски резултати који су БК Чарнок сврстали међу прве у Србији по освојеним медаљама на домаћем и међународном рингу.

Иначе, три боксера Чарнока добила су позив за учешће на међународним првенствима - Машан Никчевић, категорија до 75 кг, налази се на припремама репрезентације Србије у Бањи Ковиљачи и спрема се за Европско првенство за кадете у Тбилисију, у Грузији, а Стефан Цамовић и Дајана Грмуша ускоро крећу на Златибор на припреме за Европско првенство за младе, које се одржава у Софији, у Бугарској. Дамир Јајић као члан репрезентације Србије учествоваће на 3. ЈУНИОРСКОМ КУПУ НАЦИЈА у Врбасу.

КУЛТУРА

Изложба минијатура Мирка Ћирића

13. авг 2019. КУЛТУРА

Изложба минијатура Мирка Ћирића

Ликовна галерија Културног центра Врбаса организоваће у ч...

Две изложбе фотографија у Градском музеју

09. авг 2019. КУЛТУРА

Две изложбе фотографија у Градском музеју

Тачно у подне у Градском музеју Културног центра Врбаса о...

Археолошки филмови од данас у Градском музеју

05. авг 2019. КУЛТУРА

Археолошки филмови од данас у Градском музеју

У Градском музеју Културног центра Врбаса данас почиње пр...

Aкција "Донеси цртеж у галерију"

30. јул 2019. КУЛТУРА

Aкција "Донеси цртеж у галерију"

Деца, мала и велика (1-18 година), из Врбаса или шире, тр...

У Галерији КЦ од уторка изложба "Косово, не/стваран живот"

20. јул 2019. КУЛТУРА

У Галерији КЦ од уторка изложба "Косово, не/стваран живот"

Галерија Културног центра Врбаса организоваће у уторак, 2...