МК Група уступила Црној Гори зграду у центру Врбаса

photo: rtcg.me

Компанија МК Група, на челу са Миодрагом Костићем, уступила је на трајно коришћење објекат у центру Врбаса Министарству вањских послова Црне Горе. Пословни простор површине 430 квадрата налази се на 856 квадрата земљишта. Свечаној примопредаји присуствовао је Бранислав Мићуновић, амбасадор Црне Горе у Србији. Како је саопштено из МК Групе, Мићуновић је том приликом истакао задовољство да је једна од најуспешнијих регионалних компанија, исказала висок степен друштвене одговорности према свакој локалној заједници у којој послује.

"Данас изражавам дубоку захвалност у име Министарства вањских послова Црне Горе Миодрагу Костићу и компанији МК Група. Костић је инсистирао да подржи наш рад и иницирао заједнички састанак на коме је изразио спремност да изађе у сусрет мом захтеву да купи овај објекат и након тога га уступи на коришћење Министарству вањских послова Црне Горе", казао је Мићуновић. Тај гест Мићуновић види као посебну пажњу према пријатељству Црне Горе и Србије.



"Уверен сам да ће ово бити место окупљања, како за дипломатске послове Црне Горе, културну размјену, тако и за унапређивање економских послова. Данас смо овде као гости МК Групе, а на јесен ће Министарство вањских послова Црне Горе бити домаћин једном новом тренутку свечаног отварања овог објекта", рекао је амбасадор Црне Горе у Србији.

Свечаној церемонији присуствовао је и Милан Глушац, председник општине Врбас.

Јован Пурар, директор МК Групе истакао је да та компанија, осим у Србији, Словенији и Хрватској, активно послује и у Црној Гори. "У свакој земљи, поред наших кључних области пословања, реализујемо и низ активности којима смо препознати као поуздан партнер локалној заједници. Подсећања ради, само у протеклих пет година, МК Група је издвојила четири милиона еура за друштвено одговорне акције са посебним освртом на оне територије на којима реализујемо наше пословање. С тим у вези, одлука да овај објекат уступимо Министраству вањских послова Црне Горе, потпуно је логичан потез наше групације", казао је Пурар.

Он је као циљ групе навео подршку унапређењу економских активности, али и културног живота у Врбасу, а као пријатељски гест према држави у којој и те како успешно послују.


Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"