Најбољим спортистима уручене стипендије

Милан Глушац, председник општине Врбас, заједно са сарадницима, примио је данас најбоље спортисте општине Врбас, клубове и појединце који су у сезони која се управо завршава постигли најбоље резултате, освојили бројне титуле и медаље и изборили се да се наредне спортске сезоне надмећу у вишем рангу такмичења. Пријем је организован за чланове и руководства РК и ЖРК Врбас, ФК Обилић из Змајева, Бокс клуб Чарнок и Стрељачки клуб Врбас.

"Крај такмичења у сезони 2018/2019. у већини спортова право је време да сумирамо резултате и видимо шта су постигли спортисти из Врбаса. Већ први поглед на резултате указује да иза себе имамо одличну сезону у којој су клубови и појединци поново остварили одличне резултате. Имамо тимске и појединачне шампионе, наши поједини клубови ушли су у виши ранг такмичења, и још једном потврдили да на најбољи начин покушавају и успевају да презентују Врбас на турнирима и такмичењима у земљи и иностранству. Све заслуге и похвале припадају спортистима и њиховим тренерима, а обавеза локалне самоуправе је да обезбеди услове за рад и развој свих младих који се одлуче да се опробају у спорту. Недавна анализа је показала да је општина Врбас трећа у Србији по улагањима и издвајањима за спорт, што потврђује да бринемо о клубовима и обезбеђујемо услове да добро раде. Средства су правилно усмерена, а клубови и појединци то умеју да цене и улажу максималне напоре да промовишу Врбас на прави начин. Трудићемо се да издвајања за спорт из године у годину буду све већа и већа", рекао је Милан Глушац, председник општине Врбас. Он је додао да општина Врбас интезивно разговара са привредницима у граду и окружењу да додатно помогну рад појединих клубова, како би и у највишим ранговима такмичења они били конкурентни и у стању да се боре за висок пласман. 

Спортисте и њихове тренере поздравили су и Срђан Станић и Предраг Ројевић, члан Општинског већа задужен за спорт и саветник председника општине, који су оценили да су спортисти најбољи промотери и амбасадори Врбаса у земљи и иностранству, те да њихов рад и њихови резултати и даље оправдавају давно изречени епитет по ком је Врбас град спорта. "Надам се да ћете и у годинама пред нама бележити сјајне резултате и трофејима пунити витрине ваших клубова, а локална самоуправе биће увек спремна да помогне ваш рад и створи услове за општи развој спорта", рекао је Станић.     

Овом приликом из буџета општине Врбас издвојена су средства за стипендирање најбољих спортиста; они ће од сада на име подршке спортском напредовању месечно добијати скоро 10.000 динара. Стипендије су потписали: Матилда Навратил (Шах клуб Врбас), Лука Ероаковић (Пливачки клуб Делфин), Миомир Мајкић (Џудо клуб Тори), Ђорђе Буквић и Матија Босанчић (Unity Fight Team Vrbas), Урош Митровић (РК Врбас), Јелена Мажић (ЖРК Врбас), Митар Ераковић и Миљан Марковић (КМФ Летећи Холанђани), Љубо Јалови (Клуб борилачких спортова Врбас), и Стефан Цамовић (Бокс клуб Чарнок).

 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"