Тренинг безбедне вожње за мотоциклисте

Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије, у сарадњи Саветом за безбедност саобраћаја општине Врбас и Полицијском станицом Врбас, организовала је теоријску и практичну обуку за више од 30 чланова мото клубова из општине Врбас. Пројекат је покренут с почетком мотоциклистичке сезоне, у циљу унапређења безбедности мотоциклиста на путевима и биће спроведен у 30 општина у Војводини.

Према речима Ивана Бојовића из Агенције за безбедност саобраћаја, у претходне три године кроз обуку је прошло више 700 полазника у 40 локалних самоуправа. Од ове године обука се организује и за возаче мопеда, који су најчешће и најмлађи возачи двоточкаша, јер се често догађа да из ауто школа излазе полазници са недовољно знања. Управо за најмлађе мотоциклисте општина Врбас обезбедила је кациге.  

"Безбедност мотоциклиста у општини Врбас на задовољавајућем је нивоу у односу на друге локалне самоуправе будући да је мали број саобраћајних незгода у којима су учесници мотоциклисти. Ипак Савет за безбедност саобраћаја општине Врбас размишља превентивно и има за циљ да предупреди евентуалне удесе. Кроз практичну обуку, савете и консултације, возачи су упућени у неке од техника сигурније вожње и правилно понашање на путевима", рекла је Миљана Штулић, председница Савета за безбедност саобраћаја општине Врбас.

Следећа акција овог тела, локалних мотоклубова, Полицијске станице и Црвеног крста заказана је за суботу, на Тргу Николе Пашића, када ће се говорити о могућим незгодама и како реаговати у тим ситуацијама.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"