Леону Рукавини награда на конкурсу у Русији

Професорица руског језика Мирјана Хрутка и ђаци Средње стручне школе "04. јули" посетили су удружење "Мултиарт", а поводом великог признања које је добио ученик ове школе Леон Рукавина. Уз хармонику и песме, уприличена је величанствена приредба.

Леон је са својом кратком причом о аутизму и о удружењу "Мултиарт" на руском језику добио диплому првог степена на међународном конкурсу у Костроми који је организован под покровитељством Министарства просвете Руске Федерације. Леон има 16 година, дијагнозу из аутистичног спектра поремећаја и ученик је првог разреда Средње стручне школе "04. јули" у Врбасу, и са својим родитељима дугогодишњи је члан удружења "Мултиарт".


 
Овим поводом Леон је са својим друговима из одељења насликао Матрјошку – Бабушку на великом формату као поклон удружењу "Мултиарт" и успомену на овај догађај, и као поруку другој деци и родитељима да је уз много рада, труда и љубави све могуће.
 
Поносни смо на нашег другара, он је један од многих примера да се у "Мултиарту" бележе многе животне победе. Разлози су веома једноставни, много воље и љубави.
 
Посебну честитку и захвалност упућујемо професорици Мирјани Хрутки, која својим радом и приступом  показује колико се може постићи са адекватним приступом деци са тешкоћама. Уз дужно поштовање свима, овакви просветни радници, са резултатима у пракси би требали радити на моделима инклузије у основним и средњим школама, а своја искуства преносити кроз образовни систем Србије.

текст и фото: "Мултиарт"

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"