Траје пролећно уређење Врбаса и места у општини

На основу решења Одељења за инспекцијске послове Општинске управе, у току је санација депоније грађевинског материјала која се налази на крају улице Миливоја Чобанског у Врбасу, надомак некадашње фабрике "Мепол", саопштено је из ЈКП "Комуналац".

"Ово је друго овогодишње уређење грађевинске депоније која се простире на 20.000 м2. Сведоци смо честог затрпавања овог сметлишта намењеног за одлагање шута, земље и осталог грађевинског материјала. Тешком механизацијом ЈКП 'Комуналац' отпад ће се нагурати у оближњу депресију, а потом нивелисати и поравнати терен. Апелујемо да се на депонију одлаже искључиво грађевински отпад, како би се њен век продужио. Такође, молимо да се не затрпавају канали за одвођење атмосферских вода, који се налазе уз сметлиште, јер то у многоме отежава и продужава посао. Акција ће трајати три до четири радна дана", саопштено је из ПЈ "Чистоћа".

Истовремено, екипе "Зеленила" успешно су реализовале прву овогодишњу акцију уређења центра Змајева. Радови су изведени на основу уговора са Месном заједницом Змајево о редовном одржавању насеља.

Из ЈКП "Комуналац" обавештавају јавност и о радном времену током васкршњих и првомајских празника. Благајна у упрaвној згради ЈКП "Комуналац" биће затворена у празничним данима, а екипе пословних јединица "Чистоћа" и "Водовод и канализација" дежураће по утврђеном распореду.

На Велики петак, 26. априла, и у понедељак, 29. априла, као и 01. и 02. маја, екипе "Чистоће" редовно ће, према распореду, односити смеће, а дежурни радници бринуће о одржавању хигијене града. Велика пијаца у Врбасу биће отворена у суботу, 27. априла, а Мала пијаца радиће у среду, 01. маја. Дежурни радници "Капеле" ће бити у приправности 24 часа. Екипе "Водовода и канализације" радиће за време празника у случају кварова. За све непредвиђене ситуације, доступни су следећи бројеви телефона: ПЈ "Чистоћа" – 021/706 083, "Капела" – 064 847 4308 и 064 847 4359, ПЈ "Водовод и канализација" – 021/706 085.

 

КУЛТУРА

Песме Бранислава Зубовића у руском часопису "Рукопис"

08. апр 2021. КУЛТУРА

Песме Бранислава Зубовића у руском часопису "Рукопис"

У најновијем, угледном, међународном књижевном часопису ...

Расписан конкурс за учешће на пролећном ликовном салону УЛУВ 2021

31. мар 2021. КУЛТУРА

Расписан конкурс за учешће на пролећном ликовном салону УЛУВ 2021

Удружење Ликовних уметника општине Врбас, у сарадњи са Ли...

Објављена монографија "Јевреји у Врбасу"

30. мар 2021. КУЛТУРА

Објављена монографија "Јевреји у Врбасу"

Врбас је добио још једну вредну монографију; након објављ...

Врбас добио прву монографију о ликовном стваралаштву

24. мар 2021. КУЛТУРА

Врбас добио прву монографију о ликовном стваралаштву

У Градском музеју Културног центра Врбаса у уторак је јав...

Пролећни конкурс 2021.

16. мар 2021. КУЛТУРА

Пролећни конкурс 2021.

Одељење за децу и младе Јавне библиотеке "Данило Киш", тр...