Министар пољопривреде посетио Куцуру

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић посетио је данас Куцуру. Заједно са Миланом Глушцем, председником општине Врбас, Недимовић је био гост Владимира Копчанског, угледног пољопривредног произвођача, у чијем се газдинству министар сусрео и са другим куцурским пољопривредницима и са њима разговарао о бројним темама из области ратарства и сточарства, затим о бројним подршкама које су им на располагању и другим темама.

"Наш проблем је едукација. Пољопривредници не знају шта им је све на располагању, а овде у газдинству Владимира Копчанског, имамо пример добре праксе и домаћина који је користио субвенције и надам се да се добар глас далеко чује. Следеће недеље крећемо са субвенционисаним кредитима, ове године имамо највећи буџет за субвенције у последњих шест, седам година, и нико не може да каже да нема. Мој је посао да обавестим све, да их упутим на све што им је на располагању, а на њима је да буду ажурни и затраже подршку за себе", рекао је Недимовић.

Милан Глушац, председник општине Врбас, изразио је задовољство што су Куцурани имали прилику да из прве руке, од стране Владиног министра, добију све информације о врстама подршке, које, како каже, не смеју пропуштати. "Министра смо информисали на који начин локална самоуправа подржава рад пољопривредних произвођача и шта ми све чинимо на том пољу. С друге стране, нама су значиле сугестије министра Недимовића како да решавамо поједине свакодневне проблеме из ове области", рекао је Глушац и подсетио да је у претходној години од 113 захтева за подршком, на 84 одговорено је позитивно. Према његовим речима, директан сусрет министра или државних секретара са пољопривредницима на терену, најбољи је начин да се они сами увере да су субвенције намењене и доступне свима њима, на једноставан и брз начин.

 



Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"