Пет медаља и пехар за "Чарнок" на Првенству Србије у боксу

Протекле недеље одржано је Првенство Србије у Пироту за све узрасне категорије осим сениорске. Боксерски клуб "Чарнок" учествовао је са шест такмичара, који су освојили пет медаља и један пехар. Овај сјајан биланс издвојио је БК "Чарнок" као један од најуспешнијих клубова на турниру.

"Пут до трона био је изузетно тежак за већину такмичара, јер су на Првенству Србије учествовали искусни борци из целе државе. Шесторо наших боксера освојило је пет медаља и један пехар, што 'Чарнок' сврстава у најуспешнији клуб ако се узме у обзир број пријављених такмичара и освојених медаља. Златне медаље су освојили Стефан Цамовић, Дајана Грмуша, Милица Шијачић и Машан Никчевић, дој је клубу уручен пехар за Милицу Шијачић као најбољу јуниорку Првенства Србиј. Сандра Брил је освојила бронзано одличје", рекао је тренер Игор Шкундрић.

Он је подсетио да је пре само две недеље одржано Првенство Војводине, на ком су такмичари из Врбаса остварили одличне резултате и освојили бројне медаље.

"Из Пирота смо се вратили као најбољи клуб, са највише златних медаља. Ово је доказ да се озбиљним и посвећеним приступом може остварити сваки циљ. Стефан Цамовић је добио позив од два прволигашка клуба да се такмичи за њих у Првој лиги, али и поред материјалне привлачности за младог Стефана, Жељко и ја смо искључиви да је за Цамовића још рано да се бори са старијим боксерима и поред изузетног квалитета. Понавља се историја клуба, 'направимо' врхунске боксере које, на нашу жалост, преузму други клубови, јер ми немамо да им понудимо материјалну сатисфакцију за њихове резултате. Надамо се и очекујемо подршку општине Врбас да боксере из Врбаса задржимо у Врбасу, јер ће они бити најбољи репрезенти нашег града. Члан Општинског већа задужен за спорт Срђан Станић чини све како би помогао младим талентима да истрају и остану код нас и захвални смо му на томе", рекао је Игор Шкундрић.

Екипу БК "Чарнок" на Првенство Србије водио је тренер Жељко Жмукић, који је сваки моменат посветио боксерима и радио на њиховој психичкој припреми за мечеве.  "Велики притисак лежи на сваком борцу, јер је реч о најважнијем такмичењу у години. Смиреност и концентрација је оно што сам успео да успоставим код наших соколова", истакао је Жмукић који је у име БК "Чарнок" Врбас примио пехар за најбољу јуниорку Првенства Србије Милицу Шијачић. Клуб се сада спрема за нове победе, предстојећа међународна такмичења, престижну Војвођанску златну рукавицу и 3. Јуниорски куп нација у Врбасу, који партнерски организује општина Врбас, БК "Чарнок" и Боксерски савез Србије, у августу.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"