Савет за безбедност саобраћаја део 14. Међународне конференције

Представници Савета за безбедност саобраћаја општине Врбас били су део 14. Међународне конференције "Безбедност саобраћаја у локалној заједници", који је одржан на Копаонику. Конференција је организована са циљем да се бољом разменом знања и искустава унапреди и интензивира примену доказаних мера за унапређење безбедности и тако сачувају животи и спрече повреде у саобраћају.

"Ово не може урадити појединац, нити појединачне институције. Неопходно је стално унапређивати сарадњу свих субјеката, а посебно државних органа, академских институција, цивилног друштва, медија, приватног сектора, жртава у саобраћају и њихових породица", речено је на конференцији и оцењено да је важно да свака локална заједница усвоји своје стратешке документе у безбедности саобраћаја, да постави амбициозне, али достижне циљеве и да, активирањем свих локалних потенцијала, непрекидно спроводи доказане, ефектне мере којима ће зацртане циљеве достићи.

Управо је општина Врбас и њен Савет за безбедност саобраћаја издвојен као пример који може служити свим другим локалним самоуправама како треба деловати у овој области. Миљана Штулић и Милош Рогановић, председница и члан Савета за безбедност саобраћаја, представили су све акције које су изведене последњих месеци, попут, школских саобраћајних патрола, едукације предшколаца, ђака првака и пољопривредника, опремања бициклиста и моториста, учешћа у кампањама Агенције за безбедност саобраћаја, организовања такмичења као што је "Пажљивко", и многих других. "Унапређење безбедности саобраћаја није могуће постићи само радом надлежних институција. Зато је важно утицати на повећање свести читаве јавности о важности безбедног понашања у саобраћају и поштовања саобраћајних прописа, путем медија, радом на терену и организовањем најразличитијих акција", поручили су на конференцији представници Савета за безбедност саобраћаја општине Врбас.

Организатори конференције били су: Саобраћајни факултет из Београда, Криминалистичко-полицијска академија, Факултет техничких наука из Новог Сада, Факултет прометних знаности из Загреба, поједине високе школе и организације из Немачке, Грчке, Словеније, затим Висока техничка школа из Ниша, Агенција за безбедност саобраћаја Србија, Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске, Ауто-мото савез Србије.

Конференција је одржана уз помоћ државних органа Републике Србије: Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Министарства унутрашњих послова - Управе саобраћајне полиције, Министарства одбране, Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Министарства државне управе и локалне самоуправе.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"