У свакој ОШ сервис за подршку деци са инвалидитетом

Општина Врбас започела је спровођење активних мера политике запошљавања, за које је у 2019. години из општинског буџета издвојено 5,5 милиона динара. Кроз програм јавних радова ангажовано је 12 асистената за подршку деци са инвалидитетом и сметњама у развоју, који ће бити распоређени у свим основним школама у општини Врбас, саопштила је Миљана Штулић, заменица председника општине Врбас.

"Ова стручна лица биће ангажована кроз рад Удружења 'Центар за развој заједништва'. На овај корак одлучили смо се након одличних реакција родитеља и просветних радника на прошлогодишњи пројекат педагошких асистената у основним школама, који ће ове године, увођењем 'Локалног сервиса за подршку особама са инвалидитетом и сметњама у развоју', како смо га прецизно назвали, бити додатно унапређен и обогаћен. Дванаест стручних лица биће распоређено у основним школама у општини Врбас, и на располагању ће бити свима, и ученицима и наставницима, којима је потребна нека врста помоћи и подршке. Родитељи су од нас тражили да задржимо услугу коју су претходне године пружали педагошки асистенти, и зато смо одлучили да и ове године поновимо сличан сервис, уз додатни напредак", рекла је Штулић.

Иначе, општина Врбас је ове године расписала конкурсе за три мере: јавни радови, стручна пракса и самозапошљавање, што је нова мера. Јавне радове општина Врбас финансира самостално.

 

 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"