Подршка Савином Селу стигла из Франкфурта

Рођени Савиноселац Бојан Регељац, који неколико деценија живи и ради у Немачкој, поклонио је родном месту машину за чишћење снега са тротоара. Ово није први пут да Регељац на делу показује своју несебичну љубав ка Савином Селу, јер је управо овај бивши Савиноселац уступио своју породичну кућу за потребе апотеке и амбуланте.

"Физички сам отишао из Савиног Села али сам мислима у њему свакодневно. Најлепши период мог живота везан је за ову средину и надам се да ћу се за неколико година, када завршим започете обавезе у Франфурту, трајно вратити у Савино Село. Некада најлепше село у Европи из године у годину броји све мање становника и имам жељу да помогнем свом селу да стане на ноге и поврати стари сјај. Заслужују то моје комшије и пријатељи. Туђина можда омогући лагоднији живот, али срце је пуно тек када се врати у своју војвођанску колевку, у своје Савино Село. Надам се да ће ова машина олакшати функционисање у зимском периоду, посебно испред установа и организација где се креће доста људи, али и испред оних домаћинстава где живе грађани у трећој доби живота", рекао је Бојан Регељац.

Хуманом Савиноселцу на поклону се захвалила Јована Вујтовић, председница Савета Месне заједнице Савино Село.

"Није ово први пут да Бојан Регељац показује хуманост. Много је проблема са којима смо суочени свакодневно у малим срединама. Савино Село је поносно на људе који проблеме и недостатке села доживљавају као личне и увек су спремни да помогну, у складу са својим могућностима. Бојан је велики локал-патриота и није му тешко да на наш позив за само неколико сати већ буде са нама и помогне, без обзира на тежину проблема. Од момента нашег упознавања било ми је јасно да Савино Село има људе и ван граница наше Србије на које треба сви да будемо поносни. Нажалост, све је мање оних који делима показују љубав према свом селу. Бојан можда јесте отишао из села, али село из њега није никада. Сваки Савиноселац треба да се дичи што је управо Бојан Регељац један од нас. Оног момента када одлучи да се врати у своју Торжу, како он каже, нека зна да ће му врата његовог села бити широм отворена", истакла је Јована Вујтовић.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"