Љубу Јаловом титула на Европском купу у Амстердаму

Као да нема краја ниски успеха најтрофејнијег врбаског спортисте, кик боксера Љуба Јаловог. Након што је пре нешто више од месец дана у бугарској Врани постао професионални шампион Европе у WAKO PRO асоцијацији, у дисциплини К-1 и категорији до 81,4 кг, Љубо се окитио и шампионском титулом на Европском купу у Амстердаму.

И овога пута Јалови је бриљирао, у полуфиналу савладан је Холанђанин Davidlee Winklaar, а у финалу Аустријанац турског порекла Karim Mabrouk, и то класичном нокаутом. Фантастичан наступ у Холандији скренуо је пажњу многих стручњака на Љуба па су његове борбе пратили многи тренери и борци. "Љубо је наступао у категорији до 86 килограма и стварно је доминирао на целом турниру. За оно што је показао у целини, као и за спектакуларну победу у финалу, честитке је примио и од једне од највећих звезда овог спорта, четвороструког К-1 светског шамипона, Semmy Schiltа", рекао је Душан Килибарда, тренер Љуба Јаловог.

Љуба сада чека Светски куп у Будимпешти, а затим и највећи професионални турнир у Казању, у Русији. Сви ови мечеви добро ће доћи као припрема за оно најважније у 2019. години, Светско првенство у кик боксу које се одржава у Сарајеву.

"Љубо је већ годинама у самом врху аматерског и професионалног кик бокса. Учествује на најјачим професионалним турнирима у свету, за које редовно добија позиве, што доказује да је веома цењен и да је у самом врху. Напунио је 29 година, физички и психички је потпуно сазрео и сада бори се у категорији у којој се најбоље осећа, од 86 килограма, што је његова природна килажа. Потребно је још неко време да се то све до краја 'сложи' и у наредним годинама очекујем да видимо оно најбоље од Љуба", рекао је Килибарда.

 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"