"Сат за нашу планету" и у Врбасу

Глобална еколошка акција "Сат за нашу планету" одржаће се по једанаести пут у Србији, у суботу, 30. марта у 20.30 часова, када ће се симболичним гашењем светла на сат времена у више од 7.000 градова широм света, указати на важност очувања животне средине. Акцији ће се и ове године придружити и општина Врбас.

"Климатске промене и опадање биолошке разноврсности проблеми су свих нас, те је акција 'Сат за нашу планету' прилика за појединце, организације, институције и компаније да покажу своју преданост заштити природе и буду део разговора и проналаска решења потребних за изградњу одрживе будућности. Ове године, под слоганом 'Скини се с пластике, навуци се на природу', Светска организација за природу - WWF упозорава и на проблем прекомерног коришћења пластике и њеног неадекватног одлагања, због чега сваке године осам милиона тона пластике заврши у морима и океанима.

Почевши као симболичан догађај у Сиднеју 2007. године, 'Сат за нашу планету' је сада највећи светски покрет за заштиту животне средине који инспирише милионе људи широм света да предузму активне мере за спас наше планете и природе. Протекле деценије Светска организација за природу - WWF је кроз акцију 'Сат за нашу планету' допринела видљивости теме климатских промена и њихових последица. Ове године, под слоганом 'Повежи се са планетом' (#connect2earth), акција ће се одржати у суботу 30. марта, када ће симболично искључивање светла на сат времена, од 20.30 до 21.30 часова, указати на неопходност очувања планете", наводи се у најави акције.

"Општина Врбас и ове године подржава акцију 'Сат за нашу планету' и доприноси ширењу свести о важности заштите планете и природе. Зато позивамо све наше суграђане да се придруже овој планетарној акцији, и на симболичан начин искључе све сијалице на један сат у својим домовима", истакао је Милан Глушац, председник општине Врбас.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"