Још ораница у атару Врбаса у систему за наводњавање

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је данас радове на изградњи регионалног система "Мали Иђош", којима је уједно и проширена прва фаза изградње система за наводњавање финансираних из "Абу Даби развојног фонда" у АП Војводини.

Ови радови представљају наставак радова на ископу канала Кула - Мали Иђош, а по њиховом завршетку биће омогућено наводњавање нових 11.500 хектара пољопривредних површина на подручју општина Кула, Врбас, Мали Иђош и Бачка Топола.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић изјавио је да ће завршетком радова на ископу канала у дужини од пет километара бити завршен огроман посао у оквиру прве фазе изградње система за наводњавање. "Реализовали смо до сада 11 великих пројеката у оквиру овог програма, реконструисали смо и регионалне и двонаменске системе и обезбедили наводњавање за нових 37.000 хектара пољопривредног земљишта у Војводини. Предвиђено је да у 2019. години почну радови на реализацији друге фазе, нових 18 пројеката финансираних из "Абу Даби развојног фонда", чиме ће бити омогућено наводњавање за још 70.000 хектара земљишта", рекао је председник Мировић и додао да ће се ове године, поред Баната и Бачке, радити и у Срему.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"