Две избегличке породице добиле сеоске куће

Данијела Илић, чланица Општинског већа задужена за социјална питања и избегла и расељена лица, уручила је кључеве две сеоске куће избегличким породицама са сталним боравиштем у општини Врбас, чиме је настављена акција подршке избегличким, расељеничким и прогнаним породицама и појединцима.

Вредност пројекта износи 2,8 милиона динара, а породице ће као додатну подршку добити и пакете грађевинског материјала за уређење нових домова.

"Ово је само једна у низу мера подршке коју општина Врбас пружа избеглим лицима. Управо су расписана два нова јавна позива за доделу 10 пакета економске подршке за избеглице и 10 пакета за интерно расељене породице. У наредних месец дана ћемо објавити и позив за доделу пакета грађевинског материјала за породице које су пре више година добили само куће, али нису успеле да их доведу у условно стање. Захваљујући доброј сарадњи са Комесаријатом за избеглици и миграције, очекујемо да ћемо у току године имати још један јавни позив за доделу сеоских домаћинства. Циљ нам је да све породице стамбено збринемо и економски помогнемо како би Врбас затворио питање проблема избегличких породица", рекла је Илић.

Прилог ТВ Бачка

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"