Бесплатни уџбеници за основце и наредне школске године

Влада Србије је донела одлуку о подели бесплатних уџбеника одређеним групама ђака и наредне школске године. Да би дете остварило ово право, мора да буде треће дете из исте породице које је у систему редовног школовања. Осим по основу трећег, четвртог и сваког наредног детета, уџбенике добијају и деца из социјално угрожених породица, као и малишани са сметњама у развоју, саопштено је из Владе Србије.

"Из буџета Србије се финансирају уџбенички комплети од првог до четвртог разреда из математике, српског или матерњег језика, света око нас, природе и друштва, и страног језика. У вишим разредима основне школе у бесплатним комплетима ће бити, осим српског или матерњег језика и математике, и уџбеници за први страни језик, географију, историју, хемију, физику и биологију. Основне школе су дужне да до 18. марта, у информациони систем Министарства, унесу податке о броју ученика по разредима, категоријама за које је потребно обезбедити бесплатне књиге, као и о одабраним уџбеницима по предметима и узрасту. 

За остваривање овог права, родитељи требају да се обрате основној школи коју ученик похађа. Да би дете остварило право: 1. За треће, четврто и свако наредно дете из исте породице које је у систему редовног школовања, одељенски старешина доставља податке секретару школе за децу која су ученици исте школе. За децу која нису ученици исте школе, родитељи доставњају потврде из других основних или средњих школи или са факултета, секретару школе, 2. За децу из социјално угрожених породица, родитељ доставља школи (секретару) Рецење о признатом праву на новчану социјалну помоћ Центра за социјални рад, 3. За децу са сметњама у развоју, наставници достављају потребне податке школи (секретару)".

 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"