"Пажљивко" посетио најмлађе Врбашане

Савет за безбедност саобраћаја општине Врбас организовао је за ученике првих разреда основних школа и предшколце ПУ "Бошко Буха" нову акцију "Kултурно и некултурно у саобраћају".

За ову прилику у великој хали Центра за физичку културу "Драго Јововић" изведен је интерактивни позоришни комад у ком је о основним саобраћајним правилима деци говорио Пажљивко, заштитни лик Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије. Такође, у холу ЦФК била је постављена ликовна изложба радова предшколаца на тему шта је културно чинити, а шта не приликом учествовања у саобраћају. Акцији у Врбасу која је део пројекта "Полиција у локалној заједници", присуствовало је око 1.000 малишана.

Милан Илић, саветник директора Агенције за безбедност саобраћаја, истакао је да је након испитивања и анализе, општина Врбас прва у којој је спроведен пројекат "Културно и некултурно у саобраћају". "Предшколци су имали могућност да своју целодневну активност усмере у тему саобраћаја кроз призму културе. Њихови цртежи показали су како разумеју ову тему, како се у саобраћају понашају они сами, њихови родитељи и други учесници, колико греше или не, и тако нам указали на неки важне околности. Агенција за безбедност саобраћаја сарађује редовно са општином Врбас и задовољство нам је да заједно можемо да подижемо безбедност свих учесника а посебно младих, у саобраћају", рекао је Илић.

Милан Глушац, председник општине Врбас, подсетио је да локална самоуправа, њен Савет за безбедност саобраћаја, већ низ година спроводи пројекат "Полиција у локалној заједници", кроз који је до сада прошло више хиљада грађана и едуковало се о разним темама. "Ово је четврта акција у 2018. години. Имали смо школске патроле које су бринуле о деци на путу од куће до школе, едукације за мотористе и бициклисте и разне друге акције, и уверен сам да ћемо и у наредном периоду наставити добру сарадњу са Агенцијом за безбедност саобраћаја, Полицијском станицом Врбас, свим школама и предшколском установом, јер нам сигурност учесника у саобраћају мора бити приоритет", рекао је Глушац.  

Прилог РТВ

 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"