Борба против дијабетеса настављена у Куцури

Апотека Врбас, у сарадњи са Удружењем за борбу против дијабетеса "Плави Врбас" и Домом здравља "Вељко Влаховић", организовала је данас у јединици за издавање готових лекова у Куцури, акцију бесплатног мерења нивоа шећера у крви и саветовање за све који су учествовали у њој. Током акције ниво шећера у крви измерен је код четрдесетак становника Куцуре. Истовремено, фармацеутска кућа "Адок" поклонила је пацијентима 14 апарата за мерење шећера.

Како је саопштила Јелена Ђуровић, дипл. фарм. спец. и директорка Апотеке Врбас, ова здравствено-промотивна активност Апотеке Врбас организована је у циљу превенције болести, унапређења здравља становништва, пружања квалитетних фармацеутско-терапијских услуга и повећања задовољства корисника.

"Свим учесницима у акцији јасно је поручено да су здраве животне навике, редовна физичка активност, редовна контрола и самоконтрола, као и придржавање прописаних терапија, најважнији фактори превенције дијабетеса. О опасностима које носи ова болест и како и на који начин спречити компликација које настају због ове болести, учесницима у акцији говорила је др Сања Максимовић из Дома здравља 'Вељко Влаховић'. Искористили смо прилику и једном броју Куцурана поклонили апарате за самоконтролу нивоа шећера. Сличну акцију поновићемо током новембра у Врбасу", рекла је Ђуровић и захвалила фармацеутској кући "Адок", Удружењу "Плави Врбас" и Дому здравља "Вељко Влаховић" на учешћу у организовању и спровођењу акције. 

КУЛТУРА

Проф. др Бранко Баљ гост НБ "Данило Киш"

07. феб 2019. КУЛТУРА

Проф. др Бранко Баљ гост НБ "Данило Киш"

Народна библиотека "Данило Киш" организује вечерас предав...

Расписан конкурс за 45. Палету младих

02. феб 2019. КУЛТУРА

Расписан конкурс за 45. Палету младих

Фестивал поезије младих расписао је конкурс за најбољег м...

Вулету Журићу "Златни сунцокрет"

31. јан 2019. КУЛТУРА

Вулету Журићу "Златни сунцокрет"

Виталова књижевна награда "Златни сунцокрет" за 2018. год...

"Позови комшију у музеј"

25. јан 2019. КУЛТУРА

"Позови комшију у музеј"

Градски музеј, део Културног центра Врбаса, покренуо је в...

Отворен конкурс Фестивала поезије младих

18. јан 2019. КУЛТУРА

Отворен конкурс Фестивала поезије младих

Фестивал поезије младих расписао је конкурс за младе песн...