Изложба о руским емигрантима и ревија руских филмова

У организацији Удружења српско-руског пријатељства "Род" и Историјског архива Срем, у Врбасу ће у понедељак, 08. октобра, бити отворена изложба под називом "Руски емигранти и њихови потомци у Срему и Сремској Митровици".

Аутори изложбе поставку су посветили обележавању стогодишњице доласка првих емиграната из Русије у Краљевину СХС, као и очувању трагова које су оставили на овим просторима. 

"Након отварања изложбе у 17.00 часова у холу биоскопа 'Југославија', у 18.00 часова на програму је и пројекција играног филма 'Романови, царска породица', пошто се ове године навршава и век од свирепог убиства царске династије. Такође, 11. октобра од 19.00 часова, биће приказан руски филм 'Собибор', јер се на овај датум обележава годишњица пробоја логораша из нацистичког логора. Ревија руског филма биће настављена 18. октобра пројекцијом филма 'Морфијум' по делу Михаила Булгакова, а 25. октобра, на репертоару биоскопа је филм 'Скит' који обрађује тему древних Словена. Улаз на све програме је слободан", саопштено је из Удружења "Род", уз захвалност Филмској редакцији Културног центра Врбаса и Руском дому у Београду. Изложба ће бити отворена до 20. октобра.  

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"