Театром против вршњачког насиља

Удружења грађана "Женски центар Хоризонт", у сарадњи са општине Врбас, организовало је јуче аудицију за позоришну представу "Хоћу да знам", која обрађује тему међувршњачког насиља. Глумци у представи која се реализује у оквиру пројекта "Насиље није cool", биће ученици основних и средњих школа. Аудицији је присуствовало више од стотину ученика за које је стручни тим УГ припремио неколико занимљивих радионица. И овај програм део је овогодишње Дечије недеље.

"Лепо је видети толико младих људи спремних да издвоје своје слободно време и на добровољној и волонтерској основи буду део ове мисије. У овом конкретном случају, наша мисија је да вратимо другарство и осмех у школске клупе. Определили смо се за представу и игроказе јер јер је театар извор знања и средство за трансформацију друштва. Стварамо промене, а не чекамо да оне дођу саме од себе. Театром стварамо и добру енергију, доприносимо грађењу и повезивању групе, стицању поверења", рекла је пред почетак аудиције Мирјана Копривица, председница УГ "Женски центар Хоризонт".


Присутне је поздравила и Миљана Штулић, заменица председника општине Врбас, и позвала их да се придруже обележавању Дечије недеље и кроз друге програме. Уследио је низ радионица које су осмислили чланови стручног тима "Женског центра Хоризонт", а из публике, према речима Копривице, неочекивано су се укључиле и глумице из представе "Жене" Аматерског позоришта "Владимир Поповић" Културног центра Врбаса.

Са младим глумцима на представи ће радити режисер Фуад Табучић, а следећа аудиција на којој ће бити бирани актери представе, биће одржана у понедељак, 08. октобра, од 16.00 часова у биоскопу "Југославија".

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"