У Старом Врбасу одржан први 3x3 турнир у баскету

Грађанским активизмом двоје младих Староврбашана, Мие Тутњевић и Немање Орловића, уз подршку локалне самоуправе и бројних спонзора, на теренима Спортског друштва "Јоаким Виславски Киме" одржан је први 3x3 турнир у баскету. Три вечери заредом бројни гледаоци уживали су у утакмицама најбољих баскеташа Врбаса и околних места, који су се борили за титулу најбоље екипе, титуле најбољег играча турнира и тројкаша, као и вредне новчане награде.

Прво место освојила је екипа Самба кафа, и њима је, уз пехар, припала новчана награда од 50.000 динара, други су били момци из екипе Маглић, награђени са 15.000 динара, а трећи Dead Pub - 5.000 динара. Трофеј за најбољег играча турнира припао је Огњену Јокановићу (Самба кафа), а најбољи тројкаш турнира је Игор Радун из екипе Сердар коп.


"Ово је први баскет турнир који организујемо на теренима Спортског друштва 'Јоаким Виславски Киме'. На наш позив одазвало се 16 екипа, што је веома добро, а подршку у организацији пружили су нам општина Врбас и спонзори. Веома смо задовољни крајњим исходом, посећеношћу, и жеља нам је да турнир постане традиционалан и заштитни знак овог друштва и овог дела града", рекла је Миа Тутњевић, једна од најзаслужнијих за организацију турнира.   

Срђан Станић, члан Општинског већа задужен за спорт, истакао је приликом отварања турнира да локална самоуправа подржава све манифестације овог типа, као и све младе, амбициозне људе који се ангажују у њиховој организацији. "Хвала Спортском савезу Војводине и покрајинском секретару за спорт и омладину Владимиру Батезу, који су обезбедили да се турнир у Старом Врбасу одигра на посебној подлози намењеној овој спортској дисциплини", рекао је Станић. 

 

  

КУЛТУРА

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

01. јул 2020. КУЛТУРА

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

У оквиру издавачке делатности Народне библиотеке "Данило ...

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

20. јун 2020. КУЛТУРА

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

Градском музеју Културног центра Врбаса одобрена су средс...

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

17. јун 2020. КУЛТУРА

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

Ликовна галерија Културног центра Врбаса приредила је изл...

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

20. мај 2020. КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

Ликовна галерија Културног центра Врбаса наставља са радо...

НБ расписала литерарни и ликовни online конкурс

20. мај 2020. КУЛТУРА

НБ расписала литерарни и ликовни online конкурс

Народна библиотека "Данило Киш" расписала је пр...