Почео II Јуниорски куп нација у боксу

Дефилеом на Тргу Николе Пашића од синоћ и свечаном церемонијом и уводним борбама од данас, у Врбасу је званично почео II Јуниорски куп нација у боксу.

Кроз ринг у Центру за физичку културу "Драго Јововић" до 19. августа, проћи ће 211 боксера из 26 држава са четири континента, који ће укрстити рукавице у чак 185 борби. Традиционални турнир у Врбасу је највећа боксерска манифестацију у Европи и једна од три највеће у свету ове године.

Игор Шкундрић, секретар турнира, оценио је приликом отварања да се манифестација развија и расте из године у годину, као и да ће у истом смеру бити настављено и наредних година, јер је интересовање да се укључи у организацију изразила и суседна општина Кула. Овај град већ сада је пружио снажну подршку припремама турнира и један број боксера смештен је у њему. Управо за вредну подршку организацији II Јуниорског купа нација у боксу, плакетама су награђени Синиша Адамовић, директор ЈКП "Комуналац", Срђан Кружевић, помоћник градоначелника Новог Сада, Велибор Милојичић, председник општине Кула, и Милан Глушац, председник општине Врбас. 

Јовица Панић, директор турнира и функционер Боксерског савеза Војводине, изразио је задовољство због успешног окупљања љубитеља племените вештине из целог света баш у Војводини и Врбасу, уз жеље да се пријатно осећају у нашој земљи и понесу незаборавне успомене и нова спортска пријатељства из града домаћина. 

Поздрављајући све присутне, Милан Глушац, председник Организационог одбора турнира, истакао је да локална самоуправа снажно подржава не само боксерски већ све спортске колективе, стављајући у први план значај бављења спортом за све младе људе. "Врбас је град спорта који уме да препозна и чува спортске вредности, па му је зато и припало домаћинство овако великој манифестацији. Заслуге за добру организацију иду и Центру за физичку културу 'Драго Јововић', Туристичкој организацији општине Врбас, свим волонтерима, и надам се да ћемо наредних дана имати прилику да уживамо у добрим борбама", рекао је Глушац.   

Уживо пренос свих борби можете пратити овде.

 

КУЛТУРА

Адриен Ујхази побединица 46. Палете младих

15. сеп 2020. КУЛТУРА

Адриен Ујхази побединица 46. Палете младих

Адриен Ујхази, сликарка из Новог Сада, овогодишња је побе...

Скулптуре Јулијане Протић у Ликовној галерији

08. сеп 2020. КУЛТУРА

Скулптуре Јулијане Протић у Ликовној галерији

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса публици је од...

Нова изложба у Галерији Културног центра

19. авг 2020. КУЛТУРА

Нова изложба у Галерији Културног центра

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса постављена је...

Мирославу Алексићу "Вишњићева награда" за 2020. годину

12. авг 2020. КУЛТУРА

Мирославу Алексићу "Вишњићева награда" за 2020. годину

Мирослав Алексић, песник из Врбаса, добитник је "Вишњићев...

Слике Стојана Божића у Ликовној галерији КЦ

03. авг 2020. КУЛТУРА

Слике Стојана Божића у Ликовној галерији КЦ

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса постављена је...