Подршка Покрајинске владе пројекту Опште болнице Врбас

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић, заједно са покрајинским секретаром за здравство доц. др Зораном Гојковићем, уручио је данас представницима седам здравствених установа у Војводини уговоре у вредности од 262 милиона динара за инвестиционо одржавање објеката тих установа.

Један од уговора потписао је и др Милан Попов, директор Опште болнице Врбас. Према овом уговору, Општој болници Врбас припало је 3.039.547,20 динара за адаптацију-реконструкцију простора за смештај ЦТ апарата.

"Ова средства, као и средства раније издвојена за медицинску опрему, реконструкцију болница, клиника и домова здравља, јесу плод стратешког опредељења за улагање у здравство, које је програмски одређено 2016. године, када је формирана ова Покрајинска влада", изјавио је потпредседник Милићевић. Да то опредељење није само декларативно, Милићевић је навео да је од јуна 2016. године у унапређење здравственог система у АП Војводини, Покрајинска влада уложила више од 3,7 милијарди динара. У 2018. години, такође, буџет за здравство је 2,8 милијарди динара, за набавку медицинске опреме, као и за побољшање услова за лечење пацијената и рада лекара и медицинских радника.

"Важни су апарати, медицинска опрема, уредни и чисти објекти у клиникама и болницама, али су можда најважнији људи који пружају здравствене услуге. Храбри најава председника Вучића и премијерке Брнабић да ће до краја године бити повећане плате у здравству. И у Покрајинској влади ћемо разговарати који су то начини и модели да покушамо додатно да стимулишемо рад људи у здравственом сектору, као што су могућност едукације и примене знања, што би их определило да остану у својој земљи", поручио је потпредседник Покрајинске владе.

Покрајински секретар за здравство је изнео да се наставља са улагањима у овој области у целој Војводини и да практично не постоји ни један објекат здравственог система у Војводини у коме се тренутно нешто инфраструктурно не ради.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"