Врбашани заинтересовани за посао у Learu

Један од највећих светских произвођача компоненти за ауто индустрију, америчка компанија Lear, која има велики погон у Новом Саду, организовала је данас у Врбасу мини сајам запошљавања. Сви заинтересовани имали су могућност да од представника менаџмента Leara чују све о могућности да добију посао у овој компанији, процедурама и условима рада, као и шансама за напредак кроз систем Leara.

Представљање понуде за запослење договорено је након састанка Милана Глушца, председника општине Врбас, и представника Leara, на ком је Глушац понудио сву потребну помоћ и подршку компанији, "јер локална самоуправа гради партнерство са свима који нуде посао грађанима општине Врбас, чиме се смањује незапосленост, приоритет у раду управе".


"Локална самоуправа је заинтересована да што више незапослених лица пронађе посао и зато дајемо подршку компанији Lear у проналажењу нових радника у нашој средини. Циљ је смањити незапосленост, а према информацијама којим располажемо, интересовање за посао је веома велико. Обишао сам погон Leara, уверио се у услове рада у овој компанији и видео велики број наших суграђана на разним радним местима. За само две недеље око 100 радника из општине Врбас почело је да ради у погону у Новом Саду. За њих је обезбеђен превоз до радног места, плате су редовне, а они који прођу тестове добијају посао на неодређено време", рекао је пред почетак представљања понуде Глушац. Он је најавио скоро дефинисање нове индустријске зоне крај ауто пута, уз подршку Владе Србије и Покрајинске владе, како би се што пре припремила сва пројектно-техничка документација, уредио простор и понудио неком од инвеститора.


Lear је водећи глобални произвођач аутомобилских седишта и електричних система за велике светске произвођаче аутомобила. Како делови из новосадског погона морају бити испоручени у тачно одређено време - компанији је изузетно важно да пронађе добре раднике, којима нуди добре услове за рад, речено је на представљању. Са производњом у Новом Саду Lear је започео у априлу 2016, а већ у новембру исте године и у новој производној хали која се, заједно са канцеларијама и складиштима, простире на 29.000 квадратних метара, у радној зони Север IV.

КУЛТУРА

Ратко Шоћ обележио 60 година рада

19. мар 2019. КУЛТУРА

Ратко Шоћ обележио 60 година рада

Академски сликар Ратко Шоћ, који живи и ствара у Врбасу, ...

Од уторка изложба слика Јоване Милосављевић

18. мар 2019. КУЛТУРА

Од уторка изложба слика Јоване Милосављевић

Ликовна галерија Културног центра Врбаса организује у уто...

Вече руске културе у Гимназији

12. мар 2019. КУЛТУРА

Вече руске културе у Гимназији

У Гимназији "Жарко Зрењанин" одржано је Вече руске култур...

Нови конкурс НБ "Данило Киш"

11. мар 2019. КУЛТУРА

Нови конкурс НБ "Данило Киш"

Као и претходних година а на темељу богатог искуства и ус...

Представљен роман "Помор и страх" Вулета Журића

07. мар 2019. КУЛТУРА

Представљен роман "Помор и страх" Вулета Журића

У Народној библиотеци "Данило Киш" одржана је промоција р...