Врбас и "Солидарност" помажу избегле и расељене

Избегла и расељена лица која бораве у општини Врбас имала су прилику да учествују у радионици посвећеној развоју и вођењу малих, породичних бизниса, коју је за њих организовала локална самоуправа и Друштво за помоћ угроженим лицима "Солидарност". Пројекат одржавања ових радионица финансира Биро Владе САД за становништво, миграције и избеглице.

"Од како смо завршили регионални стамбени програм и решили стамбено питање за 23 породице, заједно са 'Солидарношћу' обишли смо све ове породице и обезбедили им разне машине, алате и опрему за породичне бизнисе, како би сами приходовали и тако унапредили свој материјални положај. Ова радионица полазницима треба да послужи да науче како да развију своје бизнисе, испитају тржиште, пласирају своје производе и услуге и тако остваре што боље резултате у пословању", рекла је Данијела Илић, чланица Општинског већа. 

Предавање учесницима радионице одржао је Мирко Вукчевић, координатор пројекта чије пуно гласи "Интегрисана подршка расељеним особама и избеглицама у Босни и Херцеговини, Црној Гори и Србији". "Наш задатак је да избегличким и расељеничким породицама којима су држава и локална самоуправа помогле да реше стамбено питање, помогнемо да се економски осамостале и преузму бригу о себи. Пројекат је почео да се спроводи још пре 17 година, више од 2.500 породица је прошло кроз њега и оне сада успешно раде и привређују", рекао је Вукчевић.

   

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"