Врбасу средства за уређење каналске мреже

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радојевић уручили су данас 68 уговора представницима 41 локалне самоуправе, које су оствариле право по основу три конкурса Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, укупне вредности 932,5 милиона динара. За ове пројекте Покрајинска влада издвојила је 300 милиона динара.

Један од ових пројеката биће реализован и у општини Врбас, којој је на Конкурсу за доделу подстицајних средстава за реализацију радова на уређењу каналске мреже у функцији одводњавања пољопривредног земљишта, припало 1,4 милиона динара. Укупна вредност пројекта је 4,7 милиона динара, без ПДВ-а, тако да је обавеза општине Врбас да обезбеди 3,3 милиона динара. Уговор је потписао Маријан Мијановић, члан Општинског већа.  

"Важност реализације овог пројекта најбоље ће осетити наши пољопривредници и наше Водопривредно предузеће 'Бачка', које ће изводити радове. Уређење каналске мреже у функцији одводњавања пољопривредног земљишта вршиће се у катастарским општинама Косанчић, Куцура, Врбас, Савино Село, Равно Село и Змајево. Можемо да се похвалимо одличном сарадњом са надлежним секретаријатима, у овом случају са Покрајинским секретаријатом за пољопривреду, водопривреду и шумарство, и имамо сталну подршку Покрајинске владе у свим пројектима које реализујемо", рекао је након потписивања уговора Мијановић. Од 16. априла ово је био пети уговор између општине Врбас и секретаријата Покрајинске владе, којим су подржани различити пројекти локалне самоуправе.       
 
Председник Мировић подсетио је да је Покрајинска влада од 2016. године до данас у фокус ставила привредни и економски развој и једно од најважнијих питања, како је рекао, развој пољопривреде.

"Наш буџет је од 2016. године увећан за осам милијарди динара и тај износ смо усмерили на велике развојне пројекте. Један од стратешких циљева Покрајинске владе јесу пројекти на уређењу каналске мреже, чијом се реализацијом стварају услови за наводњавање и одводњавање пољопривредног земљишта. Реализацијом данашњих уговора планирано је уређење 1.510 километара каналске мреже, 78 километара атарских путева и 3.615 метара уређења отресишта. Укупна површина државног пољопривредног земљишта која ће се привести намени након уклањања дивљих депонија по овим уговорима је 641.306м2", рекао је Мировић.

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радојевић изјавио је да је један од најважнијих приоритета Покрајинске владе развој аграра, те да Покрајинска влада кроз конкретан аграрни буџет, који, како је истакао, никада није био већи, показује колики значај даје развоју пољопривреде.

КУЛТУРА

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

10. мар 2020. КУЛТУРА

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

Татјана Лош, једна од ауторки књиге "Оне су промениле Срб...

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

06. мар 2020. КУЛТУРА

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

У Градском музеју Културног центра Врбаса у петак је отво...

Др Неле Карајлић гост Равног Села

03. мар 2020. КУЛТУРА

Др Неле Карајлић гост Равног Села

Месна заједница Равно Село припремила је за четвртак, 05...

Представљена монографија о Милану Кешељу

28. феб 2020. КУЛТУРА

Представљена монографија о Милану Кешељу

У Градском музеју Културног центра Врбаса у четвртак је п...

Интервју: Весна Гргуровић, Градски музеј Врбаса

25. феб 2020. КУЛТУРА

Интервју: Весна Гргуровић, Градски музеј Врбаса

Градски музеј Културног центра Врбаса једна је од перјани...