Матилда међу најбољим шахисткињама Србије

Матилда Навратил, млада шахисткиња из Врбаса, ових дана бележи сјајне резултате на Кадетском фестивалу младих шахиста Србије, који се одржава у Новом Саду. Такмичење се одвија у више шаховских дисциплина и Матилда, коју тек чека 17. рођендан, је у скоро свакој од њих дошла до победничког постоља. У брзопотезном шаху за девојчице од 14 до 18 година заузела је треће место, на турниру у убрзаном шаху освојила је шампионску титулу, а у решавању шаховских проблема поново је била трећа.

"Матилда је последњих година у самом врху војвођанског шаха у својој категорији. На Кадетски фестивал младих шахиста Србије пласирала се освајањем првог места на Првенству Војводине, које је почетком године одржано у Зрењанину. За њу је то било веома важно и само тако је могла да себи приушти вишедневни боравак на такмичењу у Новом Саду, јер су једино шампиони региона имали право на плаћање свих трошкова боравка и учешћа на турниру. Ми као мали клуб нисмо у могућности да шаљемо наше такмичаре на велике турнире, иако има деце која то заслужују", рекао је Томислав Навратил, Матилдин тренер у ШК Врбас.



Матилда је одлична ученица Гимназије "Жарко Зрењанин", као основац заслужила је диплому "Вук Караџић", и на школским, општинским, окружним и државним шаховским првенствима увек је била међу најбољима. "Освојила је више од 30 разних пехара и медаља у мечевима са својим вршњацима или старијим шахистима. На прво такмичење је отишла случајно, на турнир у Бачком Петровцу, и одмах је освојила прво место. Од тада је побеђивала на турнирима у Суботици, Сенти, Чантавиру, Палићу и многим другим, бранила је шампионске титуле по неколико пута из године у годину, и све то у борби са дечацима. Проблем за нас представља недостатак средстава за путовања и боравак на турнирима, који трају по седам или више дана, иако шах сам по себи није скуп спорт. У последње време до нас стижу знакови подршке од стране локалне самоуправе и надам се да ће и Шах клуб успети да чврсто стане на ноге и обезбеди својим члановима услове за добар рад и учешће на турнирима", рекао је Томислав Навратил.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"