Покрајинска влада сређује две школе у општини Врбас

На конкурсу за финансирање и суфинансирање реконструкције, адаптације, санације и инвестиционог одржавања објеката установа основног, средњег образовањa и васпитања, ученичког стандарда и предшколских установа на територији AП Војводине за 2018. годину, финансијску подршку Покрајинске владе добиле су и две образовне установе из општине Врбас.

За извођење радова на пројекту прикључивања на гасну мрежу и реконструкције инсталације грејања у Основној школи "Вук Караџић" у Бачком Добром Пољу, одобрено је 6,1 милион динара, док је за санацију крова на објекту фискултурне сале у Средњој стручној школи "4. јули" одобрено 3,4 милиона динара.

Уговоре директорима школа данас је уручио председник Покрајинске владе Игор Мировић. Заједно са школама из општине Врбас, средства су добиле 53 установе, у укупној вредности од 150,4 милиона динара.  Мировић је истакао да Покрајинска влада неће стати на овом конкурсу и најавио да ће у јулу бити расписан нови конкурс са новим средствима "Многи нису веровали да ће се овај програм спровести и да ће трајати у континуитету. Не може се завршити док се у свим основним и средњим школама, предшколским установама и ученичким домовима у Војводини не санирају и реконструишу објекти и обезбеди енергетска ефикасност. Ова година је за нас тек почела и ових 150 милиона динара је прва фаза у реализацији важних инвестиција", рекао је Мировић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"