Обележен Дан школе "Бранко Радичевић"

Свечаним програмом у ком су учествовали бројни ученице свих генерација, у Основној школи "Бранко Радичевић" у Равно Селу обележен је Дан школе. Установа стара скоро три века носи име великог песника српског романтизма, рођеног 28. марта 1953. године, најстарија је у општини Врбас и једна од најстаријих у Војводини.

У програму под називом "Кад су Дунавом пловиле шајке", представљен је историјат саме Војводине, насељавања Срба и других народа у ове крајеве, са посебним освртом на Старе Шове, како се некада звало Равно Село. У припремању програма учествовале су наставнице Смиљана Теофанов и Оливера Пантовић, заједно са учитељицом Нелом Стијеповић. Учествовали су ученици од 2. до 8. разреда, уз подршку Фолклорног ансамбла 'Старе Шове' и њиховог тамбурашког оркестра.

"Локална самоуправа одржава добре везе са свим образовним установама, па тако и са Основном школом 'Бранко Радичевић' у Равном Селу. У претходном периоду доста смо радили на подизању школске инфраструктуре и ученичког стандарда, јер је улагање у децу улагање у будућност државе. Овде је коначно завршена спортска сала, једна од најсавременијих у општини Врбас, комплетно је сређена Основна школа 'Петар Петровић Његош', а по програму Канцеларије за управљање јавним улагањима, биће обновљене још две наше школе. То су веома важни пројекти за нас и уверен сам да смо на добром путу да област образовања одлично уредимо", рекао је Милан Глушац, председник општине Врбас, који је присуствовао Дану школе "Бранко Радичевић".  

 


КУЛТУРА

Слике Стојана Божића у Ликовној галерији КЦ

03. авг 2020. КУЛТУРА

Слике Стојана Божића у Ликовној галерији КЦ

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса постављена је...

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

06. јул 2020. КУЛТУРА

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

Иако је за уторак, 07. јул, било најављено отварање излож...

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

01. јул 2020. КУЛТУРА

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

У оквиру издавачке делатности Народне библиотеке "Данило ...

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

20. јун 2020. КУЛТУРА

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

Градском музеју Културног центра Врбаса одобрена су средс...

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

17. јун 2020. КУЛТУРА

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

Ликовна галерија Културног центра Врбаса приредила је изл...