Обележен Дан школе "Бранко Радичевић"

Свечаним програмом у ком су учествовали бројни ученице свих генерација, у Основној школи "Бранко Радичевић" у Равно Селу обележен је Дан школе. Установа стара скоро три века носи име великог песника српског романтизма, рођеног 28. марта 1953. године, најстарија је у општини Врбас и једна од најстаријих у Војводини.

У програму под називом "Кад су Дунавом пловиле шајке", представљен је историјат саме Војводине, насељавања Срба и других народа у ове крајеве, са посебним освртом на Старе Шове, како се некада звало Равно Село. У припремању програма учествовале су наставнице Смиљана Теофанов и Оливера Пантовић, заједно са учитељицом Нелом Стијеповић. Учествовали су ученици од 2. до 8. разреда, уз подршку Фолклорног ансамбла 'Старе Шове' и њиховог тамбурашког оркестра.

"Локална самоуправа одржава добре везе са свим образовним установама, па тако и са Основном школом 'Бранко Радичевић' у Равном Селу. У претходном периоду доста смо радили на подизању школске инфраструктуре и ученичког стандарда, јер је улагање у децу улагање у будућност државе. Овде је коначно завршена спортска сала, једна од најсавременијих у општини Врбас, комплетно је сређена Основна школа 'Петар Петровић Његош', а по програму Канцеларије за управљање јавним улагањима, биће обновљене још две наше школе. То су веома важни пројекти за нас и уверен сам да смо на добром путу да област образовања одлично уредимо", рекао је Милан Глушац, председник општине Врбас, који је присуствовао Дану школе "Бранко Радичевић".  

 


Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"