"Комуналац" у серији едукативних активности

Поводом 22. марта - Светског дана вода, Јавно комунално предузеће ''Комуналац" покренуло је серију едукативних активности. Предавања, ликовни и литерарни конкурс на тему воде, као и наступи у медијима, организују се с циљем да се подигне јавна заинтересованост и свест грађана и компанија о потреби одговорне потрошње и односа према води, најзначајнијем природном ресурсу за човека.

Прво предавање заказано је на сам Светски дан воде, у Основној школи ''Вук Караџић'' у Бачком Добром Пољу, а затим ће 26. марта, на свечаности у Народној библиотеци "Данило Киш", бити додељене награде за најбоље радове пристигле на ликовни и литерарни конкурс на тему ''Вода је благо'. Медијски наступи на ову тему заказани су за последњу недељу марта и прву недељу априла.

"Циљ је да се грађанима, кроз конкретне примере, укаже на значај одговорног односа према потрошњи воде, као и да се јавност информише о томе шта 'Комуналац' предузима и који су планови развоја на плану континуираног побољшања комплетног водосистема у Врбасу. У оквиру ове кампање, поред тема у вези са напорима и улагањем ЈКП, отворићемо и тему економске потребе повећања и усклађивања цене услуге водоснабдевања, као једног од кључних предуслова одрживости било ког водосистема у свету, па и нашег", саопштено је из овог предузећа.

"Као одговорно јавно предузеће која се бави водоснабдевањем, поред чињенице да и сами континуирано инвестирамо у модернизацију и одговорно управљање водоводом и водом, важна мисија ЈКП 'Комуналац' је да кроз промовисање најбољих пракси и сталној интеракцији са грађанима, буде друштвени покретач у развоју свести и одговорности у односу према води. Ова акција је само један пример наших напора у том смеру", изјавио је в.д. директора ЈКП "Комуналац" Синиша Адамовић.


КУЛТУРА

У Савином Селу одржан први концерт класичне музике

29. нов 2022. КУЛТУРА

У Савином Селу одржан први концерт класичне музике

У Савином Селу одржан је први концерт класичне музике. На...

Изложба Градског музеја отворена у Печују

16. нов 2022. КУЛТУРА

Изложба Градског музеја отворена у Печују

Градски музеј Културног центра Врбаса поставио је у среду...

"Пронађи најлепши, најшаренији или највећи лист"

11. нов 2022. КУЛТУРА

"Пронађи најлепши, најшаренији или највећи лист"

Културни центар Врбас, Школа цртања "Школица цртица" и Ја...

Андрији Радуловићу награда "Небојша Деветак"

07. нов 2022. КУЛТУРА

Андрији Радуловићу награда "Небојша Деветак"

Жири књижевне награде "Небојша Деветак", која се додељује...

Резултати литерарно-ликовног Јесењег конкурса 2022

02. нов 2022. КУЛТУРА

Резултати литерарно-ликовног Јесењег конкурса 2022

Одељење за децу и младе Јавне библиотеке "Данило Киш" сао...