Проходни сви путеви 1. и 2. приоритета

Екипе Зимске службе ЈКП "Комуналац" на терену су преко 36 сати без прекида, саопштено је из овог предузећа. "Сви главни путеви на подручју општине Врбас, које по налогу локалне самоуправе одржава ЈКП 'Комуналац', чисте се и проходни су. По завршетку посла на путевима првог и другог приоритета, приступиће се чишћењу путева трећег приоритета", стоји у саопштењу.

„Успели смо да склонимо снег с путева првог и другог приоритета, а сада настављамо са радовима на путевима трећег приоритета. Све екипе су на терену 24 сата, у три смене", рекао је Милован Кривокапић, шеф Зимске службе. Због ниских температура и новог снега који се очекује, Кривокапић је упозорио све учеснике у саобраћају да буду опрезни. "Апелујем на учеснике у саобраћају да возе полако, да поштују саобраћајне прописе, да се удаље од другог возила да не би дошло до судара, зато што је веома клизаво", рекао је Кривокапић. 

Нагло захлађење и обимне снежне падавине биле су и тема састанка руководства локалне самоуправе и представника свих служби одговорних за нормално функционисање града. На састанку је констатовано да Зимска служба успева да одржи проходним све приоритетне путне правце, механизација је у исправном стању, а уколико буде потребе, биће ангажоване и додатне машине, којим су спремни да помогну привредни субјекти.  

Такође, ЈКП "Комуналац" је поводом Светског дана вода, који се обележава 22. марта, расписaлo други по реду ликовно-литерарни конкурс на тему "Вода је благо", Покровитељ конкурса је општина Врбас, а партнер "Комуналца" је Градска библиотека "Данило Киш". Конкурс за предшколце и ученике оновних школа отворен је до 15. марта. За најуспешније учеснике конкурса припремљене су богате награде и дипломе. Награђена ће бити и школа, односно вртић, из које пристигне највећи број ликовних и литерарних радова. Свечаност проглашења победника заказана је за 23. март у 12.00 часова, у Градској библиотеци. Радове трабе слати на адресу ЈКП "Комуналац", Саве Ковачевића 87, до 15. марта.

КУЛТУРА

У Савином Селу одржан први концерт класичне музике

29. нов 2022. КУЛТУРА

У Савином Селу одржан први концерт класичне музике

У Савином Селу одржан је први концерт класичне музике. На...

Изложба Градског музеја отворена у Печују

16. нов 2022. КУЛТУРА

Изложба Градског музеја отворена у Печују

Градски музеј Културног центра Врбаса поставио је у среду...

"Пронађи најлепши, најшаренији или највећи лист"

11. нов 2022. КУЛТУРА

"Пронађи најлепши, најшаренији или највећи лист"

Културни центар Врбас, Школа цртања "Школица цртица" и Ја...

Андрији Радуловићу награда "Небојша Деветак"

07. нов 2022. КУЛТУРА

Андрији Радуловићу награда "Небојша Деветак"

Жири књижевне награде "Небојша Деветак", која се додељује...

Резултати литерарно-ликовног Јесењег конкурса 2022

02. нов 2022. КУЛТУРА

Резултати литерарно-ликовног Јесењег конкурса 2022

Одељење за децу и младе Јавне библиотеке "Данило Киш" сао...