Утврђује се листа објекта за унапређење ЕЕ

Представници београдске пројектантске куће "Quiddita", заједно са домаћинима из општине Врбас, Дамиром Иванићем, чланом Општинског већа задуженим за енергетику, и Сањом Кораћ из Одељења за заштиту животне средине и енергетски менаџмент, обишли су данас осам предшколских и школских објеката у Врбасу, Куцури, Савином Селу и Бачком Добром Пољу, који су предложени да буду део пројекта унапређења енергетске ефикасности.

Посете изабраним објектима део је обавезних корака у реализацији СЕЦО пројекта Швајцарског министарства финансија у нашој општини, као најбоље оцењеној у Србији, којим је обезбеђено 1,6 милиона швајцарских франака бесповратних средстава за енергетску оптимизацију јавних објеката – школа и вртића.

"Циљ нам је упознати се стањем на терену, како изгледају предложени објекти и одредити приоритетне мере којим би требали интервенисати, и све то сместити у први извештај који ће служити за одређивање коначне листе објеката. Објекти су изабрани према приоритетима и веома је добро што за неке имамо и одређене пројекте који дефинишу неке ствари, па макар и на идејном нивоу, што друге општине немају. Врбас је урадио највише на питању документације која регулише област енергетске ефикасности, и у односу на остале три општине које су у пројекту, и у односу на друге општине у Србији, што страни улагачи и донатори увек препознају", рекао је Ђорђе Газдић, водећи инжењер у сектору машинства у "Quidditi", један од чланова комисије која је данас обилазила врбаске образовне установе. 

Током боравка у Врбасу они су посетили Гимназију "Жарко Зрењанин", основне школе "Светозар Милетић", "Братство-јединство" у Врбасу и у Куцури, те вртиће "Бубица" и "Полетарац" у Врбасу, "Цврчак" у Бачком Добром Пољу и "Пчелица" у Савином Селу.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"