Санирана депонија грађевинског отпада

Eкипе Пословне јединице "Чистоћа" Јавног комуналног предузећа "Комуналац" завршиле су у предвиђеном року радове на санацији и уређењу депоније грађевинског материјала у Врбасу. Прва овогодишња акција санације ове депоније изведена је по налогу Комуналне инспекције Општинске управе Врбас.

"Акција је изведена у две фазе. Прво је обављено чишћење депоније која је била прилично затрпана, пре свега шутом и земљом, али и комуналним отпадом. Булдозером смо нивелисали овај простор и одложили отпад у оближњу депресију. У другој фази очишћен је приступни пут и одводни канали који су били затрпани смећем. Уочено је да су грађани, из не знам ког разлога, знатне количине комуналног отпада депоновали испред саме депоније као и у канале за одводњавање, што је довело до неприступачности приласка депонији", рекао је пословођа у ПЈ "Чистоћа" Младен Павловић.

Из надлежне службе ЈКП "Комуналац" апелују на грађане да се ова депонија користи искључиво за одлагање земље, шута и грађевинског материјала. Комунални и биљни отпад треба одвозити на Главну градску депонију. "Само одговорно понашање сваког појединца гарантује заштиту људи и животне средине", подсећају из "Комуналца".

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"